To je to što me zanima!

Fra T. Vlašić iz Međugorja napušta svećeničku službu

Vatikan je Tomislava Vlašića optužio za neposluh, mistiku, prenapuhavanje priče o ukazanjima i manipulaciju savjesti. I Međugorje se ogradilo
Vidi originalni članak

Fra Tomislav Vlašić, bosanskohercegovački svećenik i duhovni vođa šest vidioca kojima se u Međugorju ukazala Blažena Djevica Marija, napustio je crkvu nakon što je Vatikan pokrenuo istragu protiv njega. Vlašića je nakon podizanja istrage o preuveličavanju ukazanja i navodnog seksualnog odnosa sa časnom sestrom, Vatikan suspendirao i premjestio u samostan u L'Aquili gdje mu je zabranjena komunikacija s vanjskim svijetom, bez dozvole nadređenih. U dijelu "optužbe" svećenika se krivi za prenapuhavanje priče o ukazanjima u Međugorju, "manipulaciju savjesti, promicanje mistike i neposluh prema legitimno izdanim naređenjima".Fra Vlašić je odbio surađivati s vatikanskim istražiteljima.
Prema posljednjim informacijama, Vlašić se odlučio u potpunosti "skinuti", čime istraga nad njim postaje bespredmetna. Međutim, odluka pape Benedikta XVI. je da Vlašić mora proći kroz proces ekskomunikacije što uključuje i apsolutnu zabranu poučavanja crkvene doktrine i davanja duhovnih savjeta. Također, međugorski svećenik je dobio "potpunu zabranu davanja izjava o vjerskim pitanjima, s posebnim naglaskom na fenomen Međugorja".
- Mi nemamo nikakve veze s fra Vlašićem. Bio je s nama dok je bio fratar, ali otkako je otišao više nemamo nikakav kontakt s njim. Znamo samo da je htio nešto svoje osnovati u Međugorju - rekli su iz župnog ureda Sv. Jakova starijeg u Međugorju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • dusansk 27.07.2009.

    Hm...da mi je znat, jel bila Gospa ili je sve to bila laž i mamac na turiste !!!

  • grode 27.07.2009.

    I tako su otvorili mali obiteljski hotel, oženili se i živjeli dugo i sretno jer biznis je cvjetao.

  • sprinterica 27.07.2009.

    ne pratim ta događanja u međugorju i ne znam ništa o tim odnosima ali ono što znam u što vjerujem da bi crkva trebala napraviti a to je da ukine celibat jer to nije normalno, znam da ovaj komentar nema veze s ovim člankom ali eto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare