To je to što me zanima!

Francois Hollande prisegnuo je za francuskog predsjednika

Inauguracijska ceremonija bila je Elizejskoj palači, a samo nekoliko sati nakon toga novi francuski predsjednik otputovat će u Njemačku gdje će se sastati s Merkel
Vidi originalni članak

Šef socijalista Francois Hollande u utorak je prisegnuo kao novi francuski predsjednik. Inauguracijska ceremonija bila je u Elizejskoj palači U svom govoru nakon inauguracije Hollande je naglasio kako je svjestan izazova s kojima je Francuska suočena, uključujući dužničku krizu i slab ekonomski rast.

Nakon inauguracije Hollande će otputovati u Njemačku na sastanak s kancelarkom Angelom Merkel.

BBC piše kako će Hollandea Merkel ipak dočekati posramljena jer je u vrijeme kampanje za francuskog predsjednika javno podržala Nicolasa Sarkozyja.

No prije nego ode na prvi službeni put, Hollande će imenovati ljude u svoj kabinet. Michel Sapin trebao bi biti ministar financija, a Jean-Marc Ayrault premijer. U četvrtak će Sarkozyjev nasljednik imati svoj prvi sastanak s kabinetom, nakon čega odlazi u SAD na sastanak s Barackom Obamom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LiLu 15.05.2012.

    nisam upucen jel puno novca potrosio na kampanju ,ako jest trebalo bi otvoriti lutriju koju zemlju na bl.istoku ce napasti treba dugove vratiti ljudi moji.

  • sjenoviti 15.05.2012.

    Priliku je dobio...sad da ga vidimo na djelu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare