To je to što me zanima!

Francuska: Petero poginulo u padu helikoptera, istraga traje

Helikopter se srušio na nadmorskoj visini od 1.800 metara u blizini grada Bonvillard, a u njemu se nalazila zrakoplovna spasilačka posada, priopćile su lokalne vlasti
Vidi originalni članak

Petero je poginulo u utorak u padu helikoptera u francuskim Alpama, a šesta osoba je ozlijeđena i bori se za život, rekao je 
francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Helikopter se srušio na nadmorskoj visini od 1.800 metara u blizini grada Bonvillard, a u njemu se nalazila zrakoplovna spasilačka posada, priopćile su lokalne vlasti. Jedini preživjeli je pilot koji je uspio aktivirati sustav za izbacivanje sjedišta i uzbuniti nadležne.

NA BRZOJ CESTI Teška nesreća u tunelu blizu Splita: Sudarilo se pet vozila, dvije osobe prevezene u bolnicu

U helikopteru su bili još jedan pilot, dva tehničara i dva gorska spasitelja, a pripada privatnoj tvrtki Service Aérien Français, koja provodi misije potrage i spašavanja.

Tri helikoptera poslana su na mjesto nesreće, ali zbog magle nisu do njega uspjeli doći. Spasilački timovi mjestu nesreće pokušavaju prići kopnom, navodi se u priopćenju prefekture Savoie.

Francuski ured za zrakoplovne nesreće izvijestio je da je pokrenuo istragu i da će poslati tim na mjesto pada helikoptera.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tomy_girl 09.12.2020.

    U HR imamo dvije Policijske EC135-ice koje nemaju opciju katalputiranja, tak da neznam jel to neka dodatna oprema koja se može naknadno ugraditi, jer i sam dizajn helića ne dozvoljava baš katapultiranje s obzirom na veličinu prednje šajbe i rotor koji se nalazi tik iznad pilotske šajbe.

  • Šipumil 09.12.2020.

    Ova verzija je nastala zbog kronične izgubljenosti u prijevodu. Valjda.

  • totalnoodvaljen 09.12.2020.

    Objasni malko ovo "katapultirao se" kad EC135 nema tu opciju, ima je jedino Ruski KA-50. Jedini na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare