To je to što me zanima!

Francuska tvrtka: Svaki dan smo otmičarima slali e-mail

Taj smo zahtjev primili nekoliko minuta nakon što su otmičari stupili u kontakt s Tomislavovom suprugom. Zahtjev nije bio potpisan, kaže glasnogovornik CGG-a
Vidi originalni članak

Glasnogovornik francuske kompanije CGG za koju je Tomislav Salopek radio - osam dana nakon otmice, kaže, primili su zahtjev za otkupninom putem e-maila.

- Taj smo zahtjev primili nekoliko minuta nakon što su otmičari stupili u kontakt s Tomislavovom suprugom. Zahtjev nije bio potpisan, nismo imali nikakav kontakt osim e-mail adrese. Iduće jutro odgovorili smo na e-mail i zatražili od otmičara potvrdu da je Tomislav živ i dali im broj telefona da nas nazovu. Taj smo e-mail slali svakog dana, nismo dobili nikakav odgovor -  otkriva za RTL Danas glasnogovornik kompanije CGG Ardiseis Christophe Barnini.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je kako je Salopek otet 22.srpnja, osam dana nakon toga za njega je tražen novac. Nije bilo kontakata od njegovih otmičara do 5. kolovoza kada je objavljena njegova snimka.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • mišo-zd 14.08.2015.

    ..francuzi su se odlučili dopisivati sa teroristima...smiješno i jako jadno za jednu uspješnu i ozbiljnu tvrtku...zar francuzi nemaju za takve krizne situacije osobe za pregovore..nego se igraju putem e-maila....žalosno,ali istinito koliko čovjek vrijedi kad radi za nekoga..

  • vinja 14.08.2015.

    Otmičari su razgovarali s Tomislavovom suprugom prije nego su poslali e-mail u francusku tvrtku. To su detalji o kojima nitko nije govorio a mogli bi rasvijetliti čitav tok događanja. A da tvrtka nije mogla doći u trag e-mailu to je izmišljotina jer današnja tehnologija može iz kompjutor pronaći što god želi.

  • tusam 14.08.2015.

    puno toga mi nije jasno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare