To je to što me zanima!

Francuska vlada predstavlja plan gospodarskog oporavka

Francuska vlada će početkom rujna predstaviti plan gospodarskog oporavka kako bi podržala aktivnosti koje su usporene zbog pandemije koronavirusa, kazao je u srijedu francuski premijer Jean Castex
Vidi originalni članak

Jean Castex je za radio France Inter kazao da će paket uključivati dvije milijarde eura poticaja za sektor umjetnosti i kulture.

Vlada je u subotu priopćila kako će u prvom rujanskom tjednu predstaviti detalje svog plana vrijednog 100 milijardi eura, a ne krajem kolovoza, kako je prije najavila, budući da se trenutno fokusira na pripremu nove školske godine.

Castex je također rekao da će vlasti učiniti sve što mogu kako bi izbjegle novu blokadu gospodarskih aktivnosti, koja je svojedobno uvedena radi sprječavanja širenja pandemije.

Ipak, napomenuo je kako se nije umanjila virulentnost koronavirusa.

Profesor Jean-Francois Delfraissy, koji vodi znanstveno vijeće koje savjetuje vladu o Covidu-19, rekao je da bi drugi val epidemije mogao pogoditi Francusku u studenom.

Plan gospodarskog oporavka francuska vlada predstavit će 3. rujna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Brucka 26.08.2020.

    Lako Vam je ubaciti kad ste se nakrali a jos i danas crpite od kolonija i ratom okupiranih dijelova!

  • NikolaTesla 26.08.2020.

    Vidi li netko razliku? Ovdje vlada ubacuje 100 milijardi eura iz rezervi, za pomoć stanovništvu oko corone, a ovi ovdje bi ti posudili tvoju vlastitu lovu uz teške kamate. I još ti porez naplatili. :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare