To je to što me zanima!

Frane Lučić dobio 1,75 mil. kn odštete za kornatsku tragediju

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Lučić je jedini preživio stravičan požar na Kornatima u kolovozu 2007. godine. Više od desetljeća vodio je pravnu bitku s državom tražeći naknadu za svoje stradanje
Vidi originalni članak

Na Općinskom sudu u Zagrebu izrečena je presuda u tužbi Frane Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca s Kornata u tužbi protiv države i grada Šibenika. Odlučili su da će odšteta biti milijun i 750.000 kuna, objavio je HRT.

Presuda je nepravomoćna. Radi se o ponovljenom sporu. Lučić je već jednom izgubio spor od države...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Neosporno je da on tog 30. kolovoza na otok Kornat nije išao na izlet, već je tamo bio poslan po zadatku, za opće dobro čitave zajednice. E, pa vrijeme je da ga ta ista zajednica obešteti barem u dijelu koliko je to uopće moguće i  kako propisuje zakon - rekao je za 24sata u svibnju prošle godine Lučićev odvjetnik.

Lučić je 2015. izgubio tužbu protiv Republike Hrvatske, Grada Šibenika, DVD-a Tisno i Općine Tisno. Tada je tražio 17 milijuna kuna neimovinske odštete. 

U tužbi je pisao o fizičkim i psihičkim posljedicama zbog požara i potrebi za doživotnom njegom. Sutkinja Općinskog radnog suda je tada odbila tužbeni zahtjev te Lučiću pojasnila kako je tužio pogrešne pravne osobe.

Uskoro opširnije...

Idi na 24sata

Komentari 190

  • OS_LEGA 04.02.2019.

    Nije u šoldima sve (osim dičnim odvjetnicima)

  • dajax9 02.02.2019.

    Bem ti državu u kojoj ovako ocito psihofizički uništen čovjek čeka pravdu 10g. Malo je i dobio novaca na kraju. Frane glavu gore!!!

  • 02.02.2019.

    E to je stvarno tragedija da toliko jos traje i ne kuzim trebao je vec odmah istinu govoriti decko. 1.75milj to je shit, trebali ste mu dati 10milj. Drz se viteze, Bog ti dao snagu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare