To je to što me zanima!

Fudurić: Jelić je glavni krivac u cirkusu oko grijanja Karlovca

Marijan Fudurić iz pokreta 'Neću usluge toplane' predao je peticiju s 1010 potpisa građana koji traže da grad prestane financirati Gradsku toplanu
Vidi originalni članak

Gradonačelnik je promijenio tri boga – Branka Vukelića i Ivu Sanadera, koje je izdao, a sada ima Tomislava Karamarka. Trebao bi znati da ga plaćaju građani, a ne on – poručuje Marijan Fudurić iz Građanskog pokreta “Neću usluge toplane” prvom čovjeku Karlovca Damiru Jeliću i javnosti.

U ime pokreta je predao peticiju s 1010 potpisa građana koji zahtijevaju da Grad prestane financirati Gradsku toplanu.

Poziv na istragu i pobunu

Peticiju je urudžbirao, a potom je naumio njezinu kopiju predati gradonačelniku. No, na porti mu je poručeno da je Jelić na godišnjem odmoru i da će ga primiti pročelnik Ureda gradonačelnika Ivan Uđbinac. Prošlo je oko 15 minuta prije no što je stigao, uz isprike zbog kašnjenja i tvrdnju da Fudurić nije najavio dolazak ujutro, dok ovaj odgovara da je najavio mnogo ranije.

- Nadam se da će Gradsko vijeće održati sjednicu posvećenu samo problemima oko grijanja – poručio je Fudurić Uđbincu.

Zahtjev za nefinanciranjem Gradske toplane Fudurić obrazlaže time da je do sada uloženo u tu tvrtku i Toplanu oko 150 milijuna kuna.

– Na ovaj način se grije trećina građana, a grijanje dvije trećine se ne financira. Neka se građani dignu na noge i neka se istraže ti milijuni – apelira Fudurić.

Gradonačelnik je na “duhovnoj obnovi” u jednom samostanu u Hercegovini.

– Nadam se da će u Buškom Blatu naučiti deset Božjih zapovijedi. Stalno spominje Boga, protivno drugoj zapovijedi, a trebao bi pred njim tražiti oprost od građana – rekao je Fudurić.

Njegov nastup je popratio i Uđbinac uz smiješak.

Prema kome ima obvezu?

Fudurić smatra da bi Jelić, “kada bi imao savjesti”, objasnio građanima probleme oko grijanja.

– Ne vjerujem da će mu institucije dozvoliti da otvori treću toplanu, riješit će taj cirkus u kojem je gradonačelnik glavni klaun – smatra Fudurić.

Komentirao je i izjavu gradonačelnika da će se opet kandidirati, jer je “opipao bilo građana”.

– Gdje ga je opipao, u Buškom Blatu ili u Selcu, gdje je vodio direktore gradskih tvrtki na janjetinu? Prema kojim građanima osjeća obvezu? Je li to samo prema onima koji su završili fakultete brže nego ostali plesne tečajeve? Trebalo bi pitati bivšeg ravnatelja Gimnazije Mladena Božića, bi li mu dao svoj glas? – oštar je bio Fudurić podsjećajući na fizički obračun iz vremena kada je Jelić radio u toj srednjoj školi.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • mgaspa19 13.01.2013.

    Jesmo li mi građani tu krivi, jer im dozvoljavamo da rade samo za svoj interes? Istu taktiku primjenjuju gotovo svi političari, i bivši i sadašnji. A oni, ..mali ih je broj...koji žele boljitak, bilo grada, županije ili države, oni su od istih ovih degradirani..zašto?...Jer tada nebi više mogli koristiti svoj položaj za vlastite interese. Izabrani i plaćeni su da vode grad, županiju ili državu...tu građani moraju već jednom postaviti normative, vrijednost, tko je sposoban da bude poglavica...a ne ko do sada iz redova kriminalnog miljea. I župan Karlovački, Ivan Vučić, bio je strojovođa...sad župan...možeš mislit kako je završio fakultet, (podvrgnimo ga ispitima)..a onda si možete misliti kojim poštenjem i čestitošću taj čovjek odiše. Samo vlastiti interes, nisu đaba bili rekli da je politika najunosniji posao...LP.

  • ivanfilip 12.01.2013.

    Gradonačelnici i drugi čelnici očito gradove ili države shvaćaju kao pogone za vlastita iživljavanja,lopovluk i neodgovornosti za koje ne moraju snositi posljedice?! Ispada da tako i jest. Floskula "birači će pokazati na izborima..." samo im daje prostora za daljnje pi....... a da se ugledamo na Slovence?

  • Ivan_Grozni13 12.01.2013.

    da su nam samo unistili grijanje u gradu

Komentiraj...
Vidi sve komentare