Obavijesti

News

Komentari 22

Fudurić: Jelić je glavni krivac u cirkusu oko grijanja Karlovca

Fudurić: Jelić je glavni krivac u cirkusu oko grijanja Karlovca
1

Marijan Fudurić iz pokreta 'Neću usluge toplane' predao je peticiju s 1010 potpisa građana koji traže da grad prestane financirati Gradsku toplanu

VIDEO

Gradonačelnik je promijenio tri boga – Branka Vukelića i Ivu Sanadera, koje je izdao, a sada ima Tomislava Karamarka. Trebao bi znati da ga plaćaju građani, a ne on – poručuje Marijan Fudurić iz Građanskog pokreta “Neću usluge toplane” prvom čovjeku Karlovca Damiru Jeliću i javnosti.

U ime pokreta je predao peticiju s 1010 potpisa građana koji zahtijevaju da Grad prestane financirati Gradsku toplanu.

Poziv na istragu i pobunu

Peticiju je urudžbirao, a potom je naumio njezinu kopiju predati gradonačelniku. No, na porti mu je poručeno da je Jelić na godišnjem odmoru i da će ga primiti pročelnik Ureda gradonačelnika Ivan Uđbinac. Prošlo je oko 15 minuta prije no što je stigao, uz isprike zbog kašnjenja i tvrdnju da Fudurić nije najavio dolazak ujutro, dok ovaj odgovara da je najavio mnogo ranije.

- Nadam se da će Gradsko vijeće održati sjednicu posvećenu samo problemima oko grijanja – poručio je Fudurić Uđbincu.

Zahtjev za nefinanciranjem Gradske toplane Fudurić obrazlaže time da je do sada uloženo u tu tvrtku i Toplanu oko 150 milijuna kuna.

– Na ovaj način se grije trećina građana, a grijanje dvije trećine se ne financira. Neka se građani dignu na noge i neka se istraže ti milijuni – apelira Fudurić.

Gradonačelnik je na “duhovnoj obnovi” u jednom samostanu u Hercegovini.

– Nadam se da će u Buškom Blatu naučiti deset Božjih zapovijedi. Stalno spominje Boga, protivno drugoj zapovijedi, a trebao bi pred njim tražiti oprost od građana – rekao je Fudurić.

Njegov nastup je popratio i Uđbinac uz smiješak.

Prema kome ima obvezu?

Fudurić smatra da bi Jelić, “kada bi imao savjesti”, objasnio građanima probleme oko grijanja.

– Ne vjerujem da će mu institucije dozvoliti da otvori treću toplanu, riješit će taj cirkus u kojem je gradonačelnik glavni klaun – smatra Fudurić.

Komentirao je i izjavu gradonačelnika da će se opet kandidirati, jer je “opipao bilo građana”.

– Gdje ga je opipao, u Buškom Blatu ili u Selcu, gdje je vodio direktore gradskih tvrtki na janjetinu? Prema kojim građanima osjeća obvezu? Je li to samo prema onima koji su završili fakultete brže nego ostali plesne tečajeve? Trebalo bi pitati bivšeg ravnatelja Gimnazije Mladena Božića, bi li mu dao svoj glas? – oštar je bio Fudurić podsjećajući na fizički obračun iz vremena kada je Jelić radio u toj srednjoj školi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...