To je to što me zanima!

Tragedija u Garešnici: Ubio je maćehu, potom presudio sebi

Alen K.(35) ubio je poslijepodne maćehu Gordanu (53) u stanu u Garešnici. Potom je presudio i sebi. U stanu su u vrijeme tragedije bili njegova supruga i beba
Vidi originalni članak

Alen K. (35) u utorak oko 14.20 sati hicem iz pištolja je ubio svoju 53-godišnju maćehu Gordanu. Potom je u dnevnoj sobi presudio i sebi ispalivši jedan hitac. Na mjesto tragedije u stan na trećem katu zgrade Ulici Vladimira Nazora, odmah su došli garešnički policajci. Alen je pucao iz pištolja koji je posjedovao ilegalno. Policija sumnja da su poremećeni obiteljski odnosi motiv ovog zločina. 

Pokojni je Alen navodno bio vlasnik autopraonice 'Sjaj' koju je povjerio na vođenje ocu Josipu koji je bio u mirovini, a on se sa suprugom prije dvije godine preselio u Lovran. U Garešnicu je došao u posjet sa suprugom i osmomjesečnim djetetom koji su se navodno u trenutku tragedije nalazili u stanu.

Alenov otac u vrijeme ubojstva navodno je bio u Zagrebu. Nakon pucnjave iz zgrade koja se nalazi u središtu Garešnice u čijem je prizemlju i poslovnica Fine izašli su brojni stanari.

Jedan od susjeda kazao je kako nikada ne bi pomislio da bi Alen bio u stanju takvo što učiniti. On mu je i predavao u srednjoj školi i sjeća ga se kao mirnog i povučenog mladića.

Nakon očevida koji je potrajao gotovo do 21 sat, tijela stradalih su po nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Bjelovaru Sandre Hančić prevezena na Odjel patologije Opće bolnice u Bjelovaru radi obdukcije.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Lola 1968 30.12.2010.

    Sramotno je da se ovako komentira o ovoj ženi na način da se insinuira da nije valjala samo zato što je maćeha.To je taj naš mentalitet.I uostalom, tu riječ ja bih zamijenila sa riječi pomajka jer zvuči ljepše, preciznije.Ja sam pomajka i jedina majka svom djetetu, sinu, posinku, kako hoćete pored njegove žive majke.Poanta je da ima dobrih i loših majki kao i dobrih i loših pomajki, ali već unaprijed osuditi neku majku zato što je pomajka - to je strašno i vrlo uvredljivo! Pozdrav!

  • bigibobi 29.12.2010.

    Nakon dugogodišnjeg psihičkog maltretiranja ne čudi što je pukao. Žena koja ostavi vlastito dijete ne može prihvatiti niti tuđe, čisti dokaz bili su i njih dvoje. On je uvijek bio nasmijan, veseo i spreman pomoći, pun šala, viceva i pozitivne energije, ona nasmijana i ljubazna prema svima, samo ne prema najbližima. Je proživjela je rak i kemoterapije, ali bila je aždaja koja ga je doslovce otjerala od svega što je imao. Što se dogodi u čovjeku da tako postupi nitko neće znati, niti će se takav postupak ikada moći opravdati ili odobriti, ali ona si je vjerojatno sama svojim postupcima i ponašanjem ovo učinila. Vjerujem da je on to učinio u trenu, nesvjesan sebe i svojeg postupka te tek u trenutku shvaćanja situacije presudio i sebi, ali ne zato što je bio luđak već baš zato što je bio čovjek koji se ne bi mogao nositi sa činjenicom da je ubio bilo koje živo biće. Kolega počivaj u miru...

  • mala25 29.12.2010.

    nema riječi kojima bih opisala ovo što se dogodilo...poznavala sam ovu obitelj...ali draga teta Gordana kroz što je sve prošla i bila je veliki borac u životu nije ovo zaslužila....draga neka te čuvaju anđeli......nedostajat ćeš nam....

Komentiraj...
Vidi sve komentare