To je to što me zanima!

Gay zajednica sretna: Kraljica protiv svake diskriminacije

Iako se u dokumentu protiv diskriminacije nigdje izričito ne spominje gay zajednica mnogi su zadovoljni. Drugi bi pak bili sretniji da je negdje izričito napisano LGBT
Vidi originalni članak

Britanska kraljica Elizabeta II u ponedjeljak će potpisati dokument kojim poziva na okončanje diskriminacije u 54 zemlje Commonwealtha. Kraljica će dokument potpisati u Londonu u sklopu proslave dana Commonwealtha, piše AFP. 

- Protivimo se svim oblicima diskriminacije, bila ona ukorijenjena u rodu, rasi, boji kože, vjeri, političkom uvjerenju ili drugim razlozima - stoji u tekstu. Zemlje Commonwealtha povelju su usvojile u prosincu prošle godine

Aktivist za prava homoseksualaca Peter Tatchell pohvalio je dokument iako u njemu nema izričite odredbe protiv diskriminacije homoseksualaca. 

- Popisivanjem povelje u kojoj se odbacuju svi oblici diskriminacije, kraljica daje potporu pravima gay zajednice - rekao je Tatchell i dodao da je, iako se izričito ne spominje gay zajednica, izraženo protivljenje diskriminaciji 'iz drugih razloga' što podrazumijeva odbacivanje homofobne diskriminacije.

Neki mediji dokument su zbog toga prozvali povijesnim jer kraljica prvi put u svojoj vladavini potpisuje dokument u kojem osuđuje homofobiju, dok neki nisu zadovoljni jer se nigdje izričito ne spominje LGBT zajednica. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • thora 12.03.2013.

    potpisala je papir i šta ko je homofob bude i dalje , Jedino da promjene neke zakone tipa nakon smrti jednog partnera da može preuzet mirovinu i da mu ostane vlasništvo od partnera. Jesam za to da je gey stvar rođenja nije bolest ali isto tako nebi dala da posvajaju djecu. Nesmje ih netko tuć ili ismijavat zbog toga što vole ljude istog spola, ali jednako tako nisam za to da okupiraju grad na jedan dan ne pitajući se kako će građani tog dana do posla?jednako tako ne želim da mi djete gleda tu paradu kiča moj frend iz srednje je gey nikad nije imao razlog izać na trg i mahat zastavom. Oni koji se žele ozbiljno izborit za prava gey zajednice bi trebali boriti se da promjene zakoni ,ići pravnim putem .

  • feba 11.03.2013.

    Svi smo kao protiv diskriminacije ali tako lako kažemo vidi pedera,vidi crnju,vidi debelog,klempavog i ostalo

  • timica2 11.03.2013.

    U tim godinama sve je moguće.! . - )

Komentiraj...
Vidi sve komentare