To je to što me zanima!

Gazprom nije objavio snimku u kojoj prijeti Europi zimom...

Na 24sata prenijeli smo netočnu tvrdnju kako je Gazprom objavio reklamu u kojoj prijeti Europi hladnom zimom. Utvrđeno je kako to nije objavila ta kompanija niti se snimka našla na službenim stranicama Gazproma
Vidi originalni članak

Prije nekoliko tjedana na YouTubeu i društvenim mrežama proširila se snimka za koju su svjetski mediji prenijeli da je reklama Gazproma u kojoj ruski energetski div prijeti Europi hladnom zimom.

Portal 24sata je također prenio snimku za koju je utvrđeno da je netočna i  za koju su factcheckeri utvrdili kako ne potječe od Gazproma.

Kako prenosi raskrikavanje.ba, nema dokaza da je snimak za koji se tvrdi da je objavio Gazprom kao navodnu prijetnju hladnom zimom Evropi zapravo potekao od ove kompanije.

Snimak nije objavljen na službenim kanalima kompanije, a njegov autor tvrdi da za kreiranje nije bio plaćen od Gazproma. 

Pogledajte video

Na snimci za koju je utvrđeno da nije objavljena od strane Gazpoma niti da Gazprom s njom ima veze, pušteni su stihovi sovjetskog pjesnika Jurija Vizbora, a u gotovo dvije minute reklame, prikazuje se radnik koji gasi plin, a potom nastupa zima. Izmjenjuju se kadrovi zastave Europske unije, kao i europskih prijestolnica uz popratne stihove:

"Gle, preko rijeke, tiho umire jesen, a zima će biti duga, samo sumrak i snijeg".

 

 

Idi na 24sata

Komentari 115

  • _vatrogasac_ 08.09.2022.

    Ma joj da, gotovo je, svi ćemo umrjeti od zime, nemamo apsolutno nikakve šanse preživjeti zimu, jel stvarno ima netko da paniči i vjeruje u ovo? Čujemo se na proljeće, ko preživi nek piše prvi komentar, sretno!

  • neopterećeni 08.09.2022.

    Uf kad to padne na -3° ima da duge gaće obučem

  • 08.09.2022.

    Nisam ja bas siguran tko ce se smrzavati na kraju. Ne bude ni obicnom Rusu lako to je sigurno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare