To je to što me zanima!

Gdje će Marić nakon napuštanja ministarske fotelje? Na nekim mjestima sada ne smije raditi...

Marić je nakon šest i pol godina napustio poziciju ministra financija, a na njoj će ga zamijeniti Marko Primorac. Kao i za svakog državnog dužnosnika, postoji popis mjesta na kojima ne smije raditi
Vidi originalni članak

Zdravko Marić nakon šest i pol godina mandata napušta poziciju ministra financija. Još nisu poznati razlozi njegova odlaska, a još je manje poznato gdje će svoju karijeru nastaviti.

NE PORIČU NJEGOVA POSTIGNUĆA Koalicija iznenađena Marićevom ostavkom, no daju mu podršku: Trčao je brže nego drugi ministri

Ono što je poznato su mjesta na kojima Marić nakon napuštanja ministarske fotelje ne smije raditi, piše Dnevnik.hr.

Zakon o sprječavanju sukoba interesa u članku 18. jasno navodi popis poslova na kojima državni dužnosnici ne smiju biti za vrijeme trajanja mandata i godinu dana nakon njegova isteka.

MARIĆ NIJE OTKRIO RAZLOG ODLASKA Čačić o Marićevoj ostavci: 'Kaže da je on svoje odradio, da se ne vidi više u političkom prostoru'

Prema članku 18. ne smiju biti članovi uprave ili upravnih te nadzornih odbora trgovačkih društava, upravnih vijeća ustanova odnosno nadzornih odbora izvanproračunskih fondova niti mogu obavljati poslove upravljanja u poslovnim subjektima.

Prema članku 23. ne smiju prihvatiti imenovanje na upravljačke funkcije u pravnoj osobi s kojom je tijelo javne vlasti u kojem je obveznik obnašao dužnost za vrijeme obnašanja dužnosti bilo u poslovnom odnosu ili je nad njom obavljao nadzorne funkcije, a nije drukčije propisano posebnim zakonom. Navedeno ograničenje primjenjuje se 18 mjeseci nakon prestanka obavljanja dužnosti.

'JEDAN OD BITNIJIH SUGOVORNIKA' HUP zahvalio Mariću na suradnji i otvorenom dijalogu

Obveznici koji prema posebnim zakonima uživaju pravo na naknadu plaće nakon prestanka dužnosti ne smiju stupiti u radni odnos u pravnoj osobi ako je ona bila u poslovnom odnosu s tijelom javne vlasti u kojem je obveznik obnašao dužnost ako prema posebnom zakonu, na temelju prethodno sklopljenog sporazuma odnosno ugovora s bivšim poslodavcem, imaju pravo povratka na isto ili odgovarajuće radno mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Bandira OdSvile 07.07.2022.

    Ne treba nigdje do kraja zivota...

  • maj 07.07.2022.

    Prvo mora naplatiti od svojih dužnika,kao i svaki političar.Geslo u Hrvatskoj je ja tebi ti meni.

  • Mauzer1943 06.07.2022.

    Na burzu sigurno nejde

Komentiraj...
Vidi sve komentare