To je to što me zanima!

Gdje si krenula? Poljakinja išla prečicom po Biokovu i zapela

Zaglavila pa zvala pomoć: Poljakinju su HGSS-ovci spustili na sigurno, no njihov posao još nije završio. Naime, još na Biokovu traže Krzysztofa (32) iz Poljske
Vidi originalni članak

Molim vas, pomozite mi, zavapila je mlada turistica koja je prije nekoliko dana pozvala HGSS upomoć.

Poljakinja je otišla pješačiti po Biokovu. Vjerojatno već umorna od izleta odlučila je skratiti put. Počela se spuštati po strmoj stijeni. Odjednom se našla u bezizlaznoj situaciji. Zaglavila je na litici koju ni iskusni alpinisti ne bi uspjeli ispenjati bez opreme. Nije mogla ni gore, a ni dole, pa je pozvala hrvatske spasioce u pomoć, koji su do litice stigli u rekordno brzom roku.

- Sam Bog zna kako je i odakle tu dospjela. Da nije stigao HGSS, za nju bi ovaj uspon sigurno bio smrtonosan - rekao je tajnik makarskog HGSS-a Milan Bulatović.

Poljakinju su spustili na sigurno, no njihov posao još nije završio. Naime, spasioci još na Biokovu traže Krzysztofa (32) iz Poljske.

- Potraga nije završena, samo se trenutačno češlja teren sa smanjenim opsegom - pojašnjava nam Bulatović.

Dodaje kako je puno uloženo u brošure za turiste i rekreativce kako bi se izbjegle opasne situacije na planini. Podijelili su ih u hotelima, kampovima i info punktovima po makarskoj rivijeri.

- Nijedan izletnik ne bi trebao ići u planinu bez vode, prve pomoći, šibica, lampe, zviždaljke, mobitela, prikladne odjeće te, naravno, ugodnih i čvrstih cipela - savjetuje GSS-ovac Bulatović.

U nepuna dva tjedna s biokovskih vrleti članovi HGSS-a spasili su već pet turista.

Idi na 24sata

Komentari 211

  • dedica1 17.08.2014.

    Jadna Poljakinja kao je zaglavila u nasim gudurama. Pa kaj je delala tu? Jel ni morti trazila vrganja?Sad je i sezona onih malo vecom glavom i malo debljim klickom.

  • Stelios 16.08.2014.

    ....iz čega možemo izvesti zaključak da kod nas osim ovaca ima i planinskih koza koje bi meketale ali ih je valjda sram pa taj obred meketanja žele obaviti daleko od očiju javnosti...no kako obično biva, stvari krenu po zlu pa se meketanje pretvori u blejanje. Trebao sam se baviti stočarstvom. Ovce bogato nagrađuju dobrotu.

  • Fikreta 16.08.2014.

    Kako nije mogla ni gore ni dolje? Pa mogla je dolje, hop

Komentiraj...
Vidi sve komentare