To je to što me zanima!

Generalna guvernerka Kanade primila Gordana Jandrokovića

Julie Payette znanstvenica je impresivne karijere i prvi je poglavar jedne  države koji je u svojoj prethodnoj karijeri bila astronautkinja te je dva puta bila u svemiru
Vidi originalni članak

Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u Ottawi je u četvrtak primila generalna guvernerka Kanade Julie Payette, koja predstavlja britansku kraljicu. 

Predsjednik Sabora Jandroković prvi  je strani dužnosnik kojega je u  službeni  posjet primila nova kanadska  generalna  guvernerka  Julie Payette,  koja je dužnost guvernerke preuzela početkom listopada ove godine. Generalna guvernerka Payette znanstvenica je impresivne karijere i prvi je poglavar jedne  države koji je u svojoj prethodnoj karijeri bila astronautkinja te je dva puta bila u svemiru.

Na sastanku su potvrđeni izvrsni bilateralni odnosi Hrvatske i Kanade. Razmijenjena su mišljenja o područjima moguće suradnje u znanosti, istraživanju i inovacijama u proizvodnim područjima. Guvernerka Payette rekla je kako je Hrvatska divna zemlja koju je na jednome od svojih putovanja i posjetila i naglasila je kako je uspostavljanje  izravnih  letova kanadskih avio kompanija za Hrvatsku dobra  gospodarska poveznica.

Na razini globalnih pitanja predsjednik Sabora Jandroković je istaknuo savezništvo i dobru suradnju dviju država u okviru NATO-a. Generalna guvernerka Kanade  Payette i predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković istaknuli su brojnu hrvatsku zajednicu u Kanadi kao važan most i poveznicu između dvije zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Darije 1 21.10.2017.

    Kanadska firma Magna International zaposljava 161.000 ljudi u 29 zemalja,Proizvodi auto djelove za Toyotu, VW, GM, BMW, Ford. Dio recene grupacije Magna Steyr, u Grazu proizvodi i aute, BMW 5tice i Mercedese G klase, a uskoro ce i nove modele Jaguara E-Pace i elektricni i-Pace,,,,,,itd itd. I ta korporacija se siri i pocinje graditi nove proizvodne pogone u drzavi xy. Investicija vrijedna 1,24 milijarde eura. Kao pocetna faza, gradi se tvornica boja i lakova za 400 radnih mjesta. U jako bliskoj buducnosti radit ce se i tvornica auta s kapacitetom proizvodnje 100.000 do 200.000 auta godisnje, sa 6000 do 8000 radnih mjesta. Vijest je potvrdjena od Agencije za zastitu okolisa dzave xy. Recena agencija recene drzave xy odobrila je projekt nakon sto je dobila obecanje Magne o pridrzavanju svih tehnickih regulativa te zastiti prirodnih resursa i zraka na lokalnom podrucju. Sad kad sam ukratko opisao firmu i investicijom, red bi bio reci kakve to veze ima sa bilo kojim dosad hrvatskim politicarem ili duznosnikom koji je bio u Kanadi. Kratko i jasno NIKAKVE. Sad dolazimo do pitanja, koja je to drzava xy a s time i odgovora na pitanje, zasto sve ovo gore nema nikakve veze sa hrvatskim politicarima (pa tak i Jandrokovica) koji su pohodili Kanadu. Dakle, nema nikakve veze sa Jandrokovicem i ostalim hr politikusima, jer je XY drzava SLOVENIJA. I eto, dok nasi politicari kad se s putovanja vracaju donose pohvale,, slovenski gorenavedeno.

  • MaliDino 21.10.2017.

    Isto da je Kurza primila.

  • Stari Vuk_1 21.10.2017.

    ovo nisam vidio kod državnika ana kavu on ništa i dvi tazličite fotelje kao kod moje babe

Komentiraj...
Vidi sve komentare