To je to što me zanima!

George je k'o nov: Operacijom su zlatnoj ribici uklonili tumor

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zlatna ribica George imala je tumor na glavi koji se širio ostatkom lubanje. Nije mogla normalno jesti, disati ni plivati, a vid joj je oslabio. Ribica je sada opet zdrava
Vidi originalni članak

Veterinari Lort Smith bolnice za životinje u Melbourneu izveli su neobičan zahvat. Tijekom 45-minutne operacije uklonili su tumor zlatnoj ribici Georgeu.

Vlasnici deset godina stare ribice jako su vezani uz svog ljubimca. Kada su otkrili da George ima tumor na glavi nisu ni pomišljali na to da je uspavaju, odmah su zakazali operaciju, javlja Daily Mail.

George je zbog tumora otežano disao i plivao , a druge su ga životinje u akvariju napadale. Nije mogao normalno jesti, a tumor je naštetio i njegovom vidu.

Prije operacije, veterinar Tristan Rich stavio je Georga u zdjelu s vodom u kojoj je bio anestetik. Delikatnim rezom tumor, koji se proširio na ostatak lubanje , izvađen je. Nakon zahvata vratili su ga u običnu vodu i dali antibiotike te lijekove da lakše podnese postoperativnu bol. Nakon samo nekoliko minuta, George je bio kao nov. Zaplivao je.

Operacija je koštala 200 dolara.

Očekuje se da bi zlatna ribica, ako ostane dobra zdravlja, mogla živjeti još 20 godina.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • _petra_ 16.09.2014.

    a ljubica malaaaa

  • 16.09.2014.

    čini mi se da je za vrijeme operacije dok nitko nije gledao George završio u wc-u a Rudi (iz džepa) na stolu

  • marko_14 16.09.2014.

    Više se brinemo za životinje nego ljude :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare