To je to što me zanima!

Gimnazijalke varale na maturi: U olovkama su skrivale kamere

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja su potvrdili da su dvije učenice koje su u varanju uhvaćene ove godine prve i jedine od kada se državna matura provodi u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Kriminalistička policija istražuje dva slučaja varanja na državnoj maturi, potvrđeno je za Telegram

Kako pišu, učenica je uhvaćena u jednoj zagrebačkoj gimnaziji na ispitu iz matematike 27. lipnja. Bila je opremljena sofisticiranom kamerom u olovci kojom je pisala kao i slušalicama, a dva mjeseca kasnije na ispitu iz hrvatskog u istoj školi u varanju je otkrivena i druga učenica. 

Prvi je to puta da su zaista potvrđeni slučajevi varanja sofisticiranom opremom na državnoj maturi. Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja za Telegram su potvrdili da su dvije učenice koje su u varanju uhvaćene ove godine prve i jedine od 2009. od kada se državna matura provodi u Hrvatskoj. 

Djevojka koja je u lipnju uhvaćena na ispitu iz matematike postala je sumnjiva jer dugo vremena na testu ništa nije pisala već je većom crnom olovkom prelazila preko ispita. Da se čudno ponaša primijetili su i učenici i profesor koji je bio u dvorani. Policija je došla nekoliko sati kasnije te zaplijenili 'aparaturu' oduzetu učenici. 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • ljubica ljubičica_1 16.09.2018.

    Sugurno su te olovke bile jako jeftine.Dali so to tatine i mamine fine curice.

  • Vital 15.09.2018.

    A mogla je barem ponjet običnu olovku i glumit da nešto piše da ne bi bilo sumnjivo. Prepisat tu i tamo nešto da ima za 2 -3, rješit to i gotovo. Đabe ti sofisticirana oprema kad nisi lukav i ne znaš se snać.

  • kung fu panda 15.09.2018.

    Što je čudno tu? Djeca odrasla na filmovima tipa Spaj Kids,matori na Kumu ,moja generacija na filmu Grlom u jagode

Komentiraj...
Vidi sve komentare