To je to što me zanima!

Gladni Palestinci minirali granicu da bi došli u Egipat

Zbog izraelske blokade Plaestinci iz Gaze već 6 dana gladuju. Pomoću eksploziva i buldožera njih 50.000 srušilo je granicu da u Egiptu kupe hranu
Vidi originalni članak

Egipat je u srijedu odobrio privremeni i miroljubivi boravak Palestinaca iz Gaze na svom tlu, pošto su deseci tisuća Palestinaca ušli na egipatsko područje.
- Rekao sam im da ih puste neka uđu, sve dok ne nose oružje, kako bi se mogli nahraniti, kupiti namirnice i vratiti se kući - kazao je egipatski predsjednik Hosni Mubarak. Nakon rušenja dijela granice pomoću eksploziva i buldožera, najmanje 50.000 Palestinaca pohrlilo je u egipatski dio grada Rafaha. Nije bilo pucnjave, za razliku od dana ranije, kada je u nasilnom prolasku skupine prosvjednika nekoliko osoba ozlijeđeno i ranjeno iz vatrenog oružja. Prosvjed je organizirao Hamas koji od lipnja nadzire pojas Gaze. Odgovarajući na pitanje kako vidi rješenje stanja u Gazi koja je od 17. siječnja pod blokadom, Mubarak se zauzeo za pomirbu Palestinske samouprave i Hamasa.
- Prvi korak prema tom rješenju je da prestanu unutarnji sukobi među Palestincima jer je nastavak sukoba želja svakog neprijatelja - kazao je. Na prijelazu Rafah, između Egipta i Gaze, moglo se vidjeti tisuće Palestinaca kako preko srušenih metalnih ograda na granici, nose koze, piliće i pakete Coca Cole. Neki su nosili i televizore, automobilske gume i šteke cigareta, a egipatski trgovci uz granicu brzo su ispraznili zalihe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare