To je to što me zanima!

Glas Koncila: Šprem je šokirao sve ateiste jer se vratio vjeri

U svom komentaru Miklenić je istaknuo je kako je preminuli Boris Šprem šokirao ateiste i agnostike jer se, nakon deklariranja ateistom, ipak vratio katoličkoj vjeri
Vidi originalni članak

Ivan Miklenić, glavni urednik "Glasa Koncila"  objavio je u novom broju tog katoličkog tjednika kako je Hrvatska doživjela dva šoka, "vrlo indikativna, i po svome značenju iznimno dalekosežna", prenosi Slobodna Dalmacija.

U svom komentaru istaknuo je kako je preminuli predsjednik Boris Šprem šokirao ateiste i agnostike jer se, nakon deklariranja ateistom, vratio katoličkoj vjeri te je "pomiren s Bogom u sakramentu ispovijedi ispraćen na posljednji počinak katoličkim obredom ukopa". 

Miklenić je napisao da ga je šokiralo što novinari nisu smjeli ući na misu zadušnicu na kojoj su bili predstavnici vlasti. Napomenuo je da su najviši aktualni predstavnici vlasti poštivali pokojnikovu posljednju želju i očitovali se da Hrvatska može biti laička država u najboljem značenju.

Drugi šok doživjeli su mnogi katolički vjernici u prvim danima mjeseca listopada, kad su umjesto privlačne, poučne i poticajne petominutne emisije "Hvaljen Isus i Marija" na Radiju Sljeme, jednoj od lokalnih stanica Hrvatskoga radija, mogli čuti tek svirku ili pjesmu.

"Netko od djelatnika Hrvatskoga radija, a koji očito nije imao snage i časti očitovati se javnosti kao donositelj takve odluke, ponizio je katolike uskraćujući im jedinu stvarno katoličku emisiju koja je katolicima nakon komunističkih desetljeća izgona iz javnosti 20 godina bila znak i jamstvo da su ipak prepoznati kao dio hrvatskoga pluralnog društva", piše u komentaru.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • tom milles 11.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Gemmini 11.10.2012.

    A što se nije okrenuo Alahu matere ti. Ne, okrenuo se baš Vatikanskom ! Ko kaže , da je bio pri svjesti! U USA svaki dobije zadnju mast u bolnici, to on htio lili ne . Ko vam je dozvolio , da nad ćovjekom suzene svijesti radite prekrštavanje . Niste zaboravili još te vaše rabote iz II. rata . Doći će dan , kad ćete bježati u Vatikan glavom bez obzira!

  • tom milles 11.10.2012.

    Desilo se u HR Primorju,čovjek je na samrti zatražio popa a pop ga je odbio sa obrazloženjem da ako cijeli život nije trebao crkvu tada i crkva sada ne treba njega .Greška je toga sada već davno pokojnoga što se on eto nije zvao Boris Šprem i nije bio predsjednik hrvatskoga sabora.Ako netko želi saznati imena sudionika opisanoga događaja nek mi se obrati na e mail .Pop Miklenić dakle dijeli OPROSTE po đepu i kaputu a to je svakako još jedan razlog svima onima koji dvoje o "POSLANJU " crkve što im je činiti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare