To je to što me zanima!

Glas poduzetnika traži smjenu Ćorića: 'Od njega nema goreg'

Ministar Ćorić dopušta propadanje mikro, malih i srednjih tvrtki te se ponaša kao da se to njega ne tiče, kažu iz Udruge glas poduzetnika i poručuju da je njegovo ponašanje nedolično
Vidi originalni članak

Udruga Glas poduzetnika smatra nedopustivim da je gospodin Ćorić još uvijek ministar gospodarstva, poručili su u srijedu iz ove udruge navodeći da je Tomislav Ćorić "već nekoliko puta pokazao da ga nije briga što hrvatsko gospodarstvo propada, što će propasti mnogobrojne tvrtke i obrti i što će desetci tisuća radnika ostati bez posla".

- Smatramo da je nedopustivo da ministar Vlade Republike Hrvatske izbjegava preuzeti odgovornost, ponuditi konkretna rješenja i pokrenuti potrebne sustavne reforme koje bi omogućile opstanak malog i srednjeg poduzetništva. Mnogobrojne poduzetnike u proteklim tjednima šokirale su izjave ministra Ćorića o stanju u našem gospodarstvu i o ozbiljnosti situacije - navode iz Udruge.

MINISTAR GOSPODARSTVA Ćorić: 'Kriza nije vrijeme za razgovor o smanjenju PDV-a'

Kažu kako su iznenađeni izostankom konkretne pomoći i obeštećenja za djelatnosti suočene s velikim padom prometa, a nisu formalno zatvorene te da u Ministarstvu gospodarstva ignoriraju njihove upite i prijedloge.

- Ministar Ćorić dopušta propadanje mikro, malih i srednjih tvrtki te se ponaša kao da se to njega ne tiče. U bezizlaznoj situaciji u kojoj su se našli mnogobrojni poduzetnici resorni ministar pokazao je neozbiljnost i nonšalantno ponašanje, a kap koja je prelila čašu je izjava „kako neće baš svi ugostitelji propasti bez izdašnije pomoći države kao što tvrde sami poduzetnici“  - poručuju i kažu da je njegovo ponašanje nedolično te mu spočitavaju da nije ostvario niti jedan radni dan u privatnom sektoru i kako se ne mogu sjetiti goreg ministra. 

POMOĆ PODUZETNICIMA Ćorić: Dajemo 4000 kuna, Covid kredite, a platit ćemo i troškove

- Apeliramo na Predsjednika i Potpredsjednika Vlade da ministra Ćorića hitno razriješe dužnosti i imenuju ministra gospodarstva koji će biti kompetentan za navedenu funkciju. Također, inzistiramo u ime svih poduzetnika i obrtnika u Hrvatskoj da idući ministar bude netko tko ima iskustva u privatnom sektoru. Smatramo da će jedino takva osoba moći shvatiti konkretne probleme poduzetnika te da će biti otvorena za dijalog i suradnju - kažu iz Glasa poduzetnika.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • laky03348 03.12.2020.

    kako vas nije sram poduzetnici,pa naš predragi vođa plenki moon rekao citiram---ON JE DOBAR ČOVJEK,i sada vi ovakvog poštenjačinu,molovog potrčka koji radi sve za MOL,koji nezna koliko nafte u Mađarsku izvozimo ima afera koliko želite,,vi bi ga smjenili,,aaaaaaaaaaa stvarno neznam što reći,,molim slušati dragog nam vođe plenki moona i ostaviti Čorića neka se i dalje bavi kriminalom.

  • livija i ja 02.12.2020.

    Bolje da se dogovorite u četiri oka bez svjedoka.

  • sabina11 02.12.2020.

    Kapitalizam je ovo gospodo....kako su mnogi vapili za kapitalizom stigao je , a on je samo za neke ne za sve.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare