To je to što me zanima!

"Glasovanje će biti uspješno, Vlada će pasti sljedeći petak"

U parlamentarnoj praksi svih država uobičajeno je da dnevni red određuje predsjednik Sabora. Željko Reiner je rekao da će se najprije glasati o razrješenju premijera, kaže Barić
Vidi originalni članak

Vlada pada idućeg petka, a mi čekamo i učimo, rekla je u programu Radio Rijeke profesorica Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.  

- Zahtjev za opoziv premijera Tihomira Oreškovića stigao je u Sabor i, prema zakonskim i ustavnim rokovima, zastupnici o tome najranije mogu glasati idućeg četvrtka ili petka. Vjerojatno u petak jer čekamo očitovanje Vlade. To će biti isti dan kada bi došlo na red i glasanje o povjerenju potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku. No, iako je prije stigao prijedlog za njegovo razrješenje, u parlamentarnoj praksi svih država uobičajeno je da dnevni red određuje predsjednik Sabora. Željko Reiner je rekao da će se najprije glasati o razrješenju premijera, što je i logično, bez obzira što se građanima čini da bi prije trebalo odlučiti o onome što je prije traženo - rekla je Barić i dodala:
- U parlamentarnim je državama uobičajeno da, postoji li vjerojatnost - a ona je velika - da padne Vlada, nema smisla glasati o pojedinim ministrima. Očekuje se da će glasanje biti uspješno, odnosno Vlada će izgledno pasti sljedećeg petka - Barić.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • biberrr 10.06.2016.

    HDZ ruši vladu kako bi spasio vojnika Karamarka. Karamarko je politički mrtvac u očima građana RH nakon što je isplivalo da MOL preko posrednika popunjava godinama njegov kućni budžet. Ako u HDZu toga nisu svjesni,brzo će to shvatiti nakon idućih izbora.

  • Der Kommissar 09.06.2016.

    I ratovi su se vodili radi žena, kako ne bi pala jedna ovako klempava vlada?

  • Caffe-bar Gemini 09.06.2016.

    Ništa od pada Vlade. HDZ postaje svjestan da time vrši hara-kiri. Na kraju će reći da su samo htjeli prodrmati Vladu, kako bi ubrzala reforme. To je naravno glupost, jer politiku reformi stranke vode kroz gransku politiku pojedinih ministarstava, koje vode stranački izabrani ministri, a ukupnu kontrolu provedbe vladinih politika vrše stranke vladajuće većine u Saboru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare