To je to što me zanima!

Glavaš i Vrkić mirno okončali sudski spor pa otišli na kavu

Glavaš je Vrkića tužio dok je bio u zatvoru u BiH jer mu se nije svidjelo kada je Vrkić izjavio kako je "Glavaš ratni profiter i zaslužuje biti tamo gdje je sada"
Vidi originalni članak

Na Općinskom sudu u Osijeku na miran način, isprikom, okončan je sudski spor između tužitelja Branimira Glavaša i okrivljenog za klevetu, Ivana Vrkića, osječkog gradonačelnika. 

Pomalo očekivano, obzirom na neke nove političke okolnosti u Osijeku, Vrkić je sudu izjavio da je spreman na mirno rješenje spora, što je Glavaš i prihvatio. "Ispričavam se što sam ga povrijedio izjavom, iako moja namjera nije bila da ga povrijedim" rekao je na sudu osječki gradonačelnik, a Glavaš je prihvatio ispriku, uz komentar:

"Prihvaćam ispriku, ako iskreno misli". 

Sve to dogodilo se bez prisutnosti medija koji su upućeni da izađu iz raspravne dvorane dok sukobljene strane ne riješe spor.  Odmah nakon rasprave, Glavaš i Vrkić otišli su zajedno na kavu i nisu željeli komentirati mirno rješavanje spora. 

Inače, Glavaš je Vrkića tužio još dok je bio u bosanskohercegovačkom zatvoru jer mu se nije svidjelo kada je Vrkić na jednoj tiskovnoj konferenciji izjavio kako je "Glavaš ratni profiter i zaslužuje biti tamo gdje je sada". 

Glavaš je tu izjavu smatrao klevetničkom i uvredom pa je podigao tužbu, a nedugo potom je, pod visokim mjerama sigurnost, dopremljen u Osijek iz zatvora kako bi nazočio prvoj raspravi, no na nju se Vrkić nije pojavio. 

Umjesto toga Vrkić je, sa svojom odvjetnicom, zatražio i izuzeće nadležnog suca zbog navodne pristranosti, a potom izuzeće suda, no oba su zahtjeva odbijena.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • dukii5 11.07.2015.

    uvjek se dogovore…

  • santol1 09.07.2015.

    Radi se samo o tome da se slučaj nije uspjelo prebaciti na neki neovisni sud, zato je Vrkić postupio pragmatično. U Osijeku je još uvijek sud u rukama jednog čovjeka. Živi bili pa vidjeli!

  • mariocalabrese 09.07.2015.

    ;Mene nista ne cudi puno domaceg amelja, Bosanskih fukara, kriminalca i zlocinaca se sigra politike. u RH:

Komentiraj...
Vidi sve komentare