To je to što me zanima!

Glavaš: Nevin sam. U hrvatsko pravosuđe nemam povjerenja

Na Vrhovnom sudu u tijeku je sjednica na kojoj sudsko vijeće razmatra žalbe tužiteljstva Branimira Glavaša i ostalih petero okrivljenika na prvostupnjasku presudu
Vidi originalni članak

Na Vrhovnom sudu u tijeku je sjednica na kojoj peteročlano sudsko vijeće razmatra žalbe tužiteljstva Branimira Glavaša i ostalih petero okrivljenika na prvostupnjasku presudu na koju su zbog ratnih zločina u Osijeku 1991. nepravomoćno osuđeni na zagrebakom županijskom sudu.

Od okrivljenih se na današnjoj sjednici pojavio samo Branimir Glavaš, a tijekom današnjeg dana sutkinja izvjestiteljica Snježana Mrkoci upoznat će članove vijeća s dosadašnjim zbivanjima u ovom predmetu.

Glavaš je za medije komentirao dosadašnji tijek rekavši je kako je u zatvoru proveo 5 godina i 4 mjeseca nevin te kako poučen svojim iskustvom ne može reći da ima povjerenja u institucije i pravosuđe. Nada se da bi se nakon odluke Vrhovnog suda postupak mogao opet vratiti na suđenje, a ako bude osuđen, najavio je da će iskoristiti sve pravne lijekove koji mu stoje na raspologanju pa i sud u Strasbourgu.

- Ova pravosudna policijska trakavica traje već 11 godina. Odluku Ustavnog suda čekao sam kao nitko do sada, četiri i pol godine, što smatram da je ogroman skandal u hrvatskom pravosuđu. To dovoljno govori o odnosu instituacija vlasti u ovom predmetu. Nisam nikoga ubio niti sam prikrivao zločine. To nedvojbeno proizlazi iz spisa i vjerovao sam da će Vrhovni sud popraviti tu grešku. To se nažalost nije dogodilo. Slijedio zatvor u BiH. Čekanje odluke Ustavnog suda. Kad bi rekao da vjerujem u hrvatsko pravosuđe, bila bi to obična floskula - rekao je Glavaš.

- Neki od ubojica su još na slobodi i nisu obuhvaćeni kaznenim postupkom jer su im tijela progona, policija i DORH, obećali da  ih neće progniti ako u predistražnim radnjama budu svjedočili kako su im naložili - rekao je Glavaš.

Nije htio konentirati dnevno političke događaje pa se nije izjasnio hoće li glasovati o sucima Ustavnog suda.

U sudnici je bio i drugi saborski zastupnik HDSSB-a JosipSalapić, koji je Glavašu došao dati podršku.

Sjednica se nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • vidum 02.06.2016.

    Ako si nevin pitaj neku nek ti da ili daj nekomu.

  • Redjohn_2 02.06.2016.

    Drž se generale sude ti što svoje voliš...

  • josuvektinebumrekel 02.06.2016.

    povjerenje u "hrvatsko" (čitaj nelustrirano i abolirano) pravosuđe nema ama baš nitko osim ostataka i otpadaka bivšeg totalitarnog režima čiji ostaci i otpadci još uvijek, zbog abolicija i izostanka lustracije parazitiraju na "ustaškom" budžetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare