To je to što me zanima!

Glavata želva uginula od udarca propelerom kod Malog Lošinja

Institut Plavi Svijet jučer je objavio da je uginula glavata želva. 'Unatoč brzoj reakciji i pokušajima saniranja ozljede, kornjača je, uslijed težine ozljeda, uginula ubrzo po zaprimanju u oporavilište'
Vidi originalni članak

Institut Plavi Svijet jučer je objavio da je glavata želva uginula zbog težine ozljeda uzrokovane brodskim propelerom, te su apelirali su na oprez 

- Jučer u večernjim satima dojavljeno nam je opažanje ozlijeđene glavate želve u blizini otočića Koludarca, Mali Lošinj. Radilo se o dubokoj ozljedi oklopa uzrokovanoj udarcem brodskog propelera. Unatoč brzoj reakciji i pokušajima saniranja ozljede, kornjača je, uslijed težine ozljeda, uginula ubrzo po zaprimanju u oporavilište - napisali su.

DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA Pula: U more su vraćene četiri oporavljene morske kornjače! Pomagali i oduševljeni klinci

- Stoga ovim putem pozivamo na dodatan oprez i prilagođavanje brzine prilikom upravljanja plovilima kako biste uspjeli izbjeći morske kornjače na površini mora. Akcije spašavanja ozlijeđenih jedinki morskih kornjača odvijaju se uz financijsku podršku projekta 'Unapređenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za morske kornjače na Lošinju' (KK.06.5.2.04.0004) sufinanciranog iz programa Konkurentnost i kohezija europskih strukturnih i investicijskih fondova - poručuju iz Instituta.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • NOmad_2 30.07.2021.

    Kaznit propeler pod hitno!

  • BloodAndHonor 30.07.2021.

    Jadna zivotinja.Makar bilo bi licemjerno od mene rec da "volim" zivotinje jer me u stvari nije briga sto se kolju na tisuce krava i svinja svaki dan da bi mi jeli.

  • ExpressTruth 30.07.2021.

    Hrvatski kretenizam od vijesti. Navikli smo vec... Nema nama spasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare