To je to što me zanima!

Glavni odbor: HSS napustio Europsku pučku stranku

HDZ-u, jedinoj navodnoj hrvatskoj političkoj stranci u toj grupaciji europskih stranaka, želimo nastavak „plodonosne“ suradnje s njihovim sestrinskim strankama, poručio je HSS
Vidi originalni članak

Glavni odbor HSS-a u petak na održanoj sjednici potvrdio je odluku Predsjedništva HSS-a o konačnom napuštanju Europske pučke stranke.

S današnjim danom prestaje članstvo HSS-a u toj europskoj grupaciji stranaka.

- Daljnje djelovanje HSS nastavlja kao samostalna proeuropska, ali prije svega hrvatska politička stranka kojoj je hrvatski nacionalni interes na prvome mjestu. Buduću suradnju s drugim strankama na europskoj razini HSS će uvjetovati partnerskim, a ne podaničkim odnosom. Naša politička platforma, i to još od vremena Stjepana Radića, najsličnija je politikama europskih zelenih stranaka, ali o tome ćemo odluke donositi isključivo na partnerskim temeljima - zaključak je Glavnog odbora HSS-a.

- HDZ-u, jedinoj navodnoj hrvatskoj političkoj stranci u toj grupaciji europskih stranaka, želimo nastavak „plodonosne“ suradnje s njihovim sestrinskim strankama kojima su na čelu pretendenti na hrvatski teritorij Antonio Tajani, Viktor Orban i Aleksandar Vučić - poručuju. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • CelaviOsvetnik 11.05.2019.

    Hahahhahahaha

  • Sokol ga nije volio 11.05.2019.

    Još jedna bivša(jedna od najstarijih) stranka u Hrvatskoj--zahvaljujući isključivo Beljaku.Što Bernardić radi od SDP-a to isto Beljak od HSS-a

  • 11.05.2019.

    Vidim ovdje se uskokodakali kako Beljak uništava HSS i kako je izdao vjeru?! HSS je uništio Tomčić, a glede vjere - čak ni Stjepan Radić nije bio u dobrim odnosima sa Crkvom (sa vjerom je bio u dobrim). HSS nikada nije bio desno orijentirana stranka, još od samih njenih početaka. Uvijek su bili centristička stranka, tradicionalnih gledišta, ali nikada zadrti i zatucani (poput Repetirke i njoj sličnih likova).

Komentiraj...
Vidi sve komentare