To je to što me zanima!

Glavni organizator je otišao na Tajland, njegovog sina pritvorili

Sudac istrage mu je u petak navečer odredio istražni zatvor zajedno s još dvojicom osumnjičenih, dok je privedenu šestoricu članova navodne zločinačke organizacije pustio da se brane sa slobode
Vidi originalni članak

Osumnjičeni organizator skupine koja je na fiktivnoj preprodaji luksuznih automobila navodno utajila čak pet milijuna kuna poreza uoči pokretanja istrage otputovao je u Tajland i nije dostupan hrvatskom pravosuđu, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sudac istrage stoga mu je u petak navečer odredio istražni zatvor zajedno s još dvojicom osumnjičenih, dok je privedenu šestoricu članova navodne zločinačke organizacije pustio da se brane sa slobode.

Svi ispitani okrivljenici na saslušanju u Uskoku su porekli sva kaznena djela koja im se stavljaju na teret, no većina nije željela u ovoj fazi istrage odgovarati na pitanja tužitelja.

USKOK POKRENUO ISTRAGU Prevarama s rabljenim autima oštetili proračun za 5 mil. kn

Ne navodeći identitete osumnjičenih Uskok je na svojoj internetskoj stranici u petak izvijestio kako devetoricu osumnjičenih tereti da su u sastavu zločinačkog udruženja, utajili porez ili carinu, odnosno pomagali u tom nedjelu te krivotvorili službene ili poslovne isprave.

Policija je objavila da je skupina uvozila automobile kojima su fiktivnom preprodajom između niza inozemnih i domaćih trgovačkih društava, čiji su stvarni vlasnici bili oni sami, povećavali cijenu kako bi udio PDV-a u cijeni bio što veći te potom krivotvorenom dokumentacijom prikazivali da su automobili napuštali Hrvatsku. Na taj su način ostvarivali pravo na povrat PDV-a, a državni proračun oštetili za najmanje 4,96 milijuna kuna.

Navodno se radi o luksuznim automobilima BMW 740 D, Mercedes S 320 CDI 4 MATIC, Mercedes BLUE TEC, Mercedes-AMG GT, Porsche Macan, Audi A8 i slično.

Iz proračuna je po osnovi povrata PDV-a na račun organizatora skupine uplaćeno gotovo dva milijuna kuna koji je prosljeđivao na račune drugih trgovačkih društava s ciljem prikrivanja traga nezakonito stečenog novca, "koji su zatim drugi osumnjičeni podizali s računa društava i predavali I. osumnjičenom", navode u policiji. Dodaju da su dosadašnjim istraživanjem obuhvaćene preprodaje 40 luksuznih automobila.

Jutarnji list navodi kako je osumnjičeni organizator hotelijer i menadžer R.P. (50) iz Dubrave, koji je javnosti postao poznat kada je prije osam godina na konferenciji za novinare u Dinamovim prostorijama kontroverznog istražitelja Uefe Robina Bokšića prozvao kao prevaranta. 

U čitavoj akciji Uskoku je ostao nedostupan je i njegov stariji sin R.P. za kojim je Uskok također zatražio raspisivanje tjeralice, dok je mlađi sin I.P. uhićen te je za njega zatraženo pritvaranje u Remetincu.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Wiga 24_500 08.01.2018.

    Na Tajland po mlade pice,,i tata bi i tata bi uuuuuuuuuuuuuuu

  • Daliborpunja 07.01.2018.

    Zasto brisete komentare?Podrzavate da se ljude osiđuje bez suda i porote,tuzno.

  • KuzmicZoran1 07.01.2018.

    Svi bizimo sta prije odavde vidis da bize i neposteni di nece posteni

Komentiraj...
Vidi sve komentare