To je to što me zanima!

Godinama je skrivala polovicu lica, a sad ga ponosno pokazuje

Slovakinja Ivanka Danišova (30) rođena je s Goldenharovim sindromom. U djetinjstvu je zbog malformacija na licu često bila žrtva podsmjeha i nasilja. Zbog toga se skrivala
Vidi originalni članak

Jedno od 25.000 novorođenčadi u Europi oboli od Goldenharova sindroma, oštećenja gena koje izaziva malformacije na licu. Bolest izaziva deformaciju očiju, ušne školjke ili jednostrani poremećaj rasta glave.

Slovakinja Ivanka Danišova (30) rođena je s ovom bolešću. U djetinjstvu je često bila žrtva podsmjeha i nasilja. Zbog toga je skrivala pola lica. Danas je uspješna odvjetnica i hrabro se nosi sa svojom bolešću iako su liječnici sumnjali da će preživjeti.

U Chicagu je već dva puta operirala lice,  a u rujnu ove godine planira na još jednu operaciju. Zato je na internetu pokrenula akciju prikupljanja novca. Kampanjom 'Rainbow for Ivanka' želi skrenuti pažnju javnosti na bolest i ohrabriti druge ljude da se ne predaju.

U Hrvatskoj također ima nekoliko oboljele djece. Izlječenje je moguće. Ali je bolno i dugotrajno jer djeca moraju proći mnoge operacije. Uzrok ove bolesti je nepoznat. Zna se samo da - nije nasljedna.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • audi 2.0 04.08.2017.

    Al cekaj malo....sve to stoji da ima lice takvo kao sto ima i zao mi je stvarno zbog toga. Nego tu sam da pitam: zar su dustvene mreze toliko jake i mocne da ti je nakon citavog problema kojeg nosis godinama ili cak i od rodenja ipak jace oslikavati se i objavljivati svoje fotke ? M te prvo sram samog sebe a onda oslikavanje vlastitog portreta ? Ja to ne shvacam majke mi moje! Lp

  • max2017 29.07.2017.

    Sudeći po komentarima (inaće, ne samo tu), ogroman broj osoba čini upravo to nad čime se deklarativno zgraža.. vrijeđa se starije i one koji bilo čime odskaču (uočljivi), invalidi svih vrsta od motoričkih do onih sa rijetkim bolestima, ,a zapravo je dovoljno odšutiti da im se ne otežava ! .......međutim "tolerantnost" se vidi kod svake nesreće u kojo je na bilo koji način sudionik starija osoba ...gdje bi "radikali" poslije 50.te oduzimali vozačke, uveli specijalističke preglede na mjesečnoj bazi itd......Na 24h u komentarima može se naći takav spektar hipopetičnih ideja da se čovjek zgrozi..........

  • Sparkling Star 28.07.2017.

    Kao da joj nije dosta zdravstvenih problema, još se mora nositi s primitivnom okolinom. Rugali su joj se i zlostavljali je. Neshvatljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare