To je to što me zanima!

Godišnje ocjene Vlade: Tko u 2023. mora na popravni (ako ne odleti kao 5 ministara lani)

Premijer Andrej Plenković ostao je bez 5 ministara u 2022. • Nepostojeće ili kozmetičke reforme • Poskupljenja vezana uz euro • I to je isporuka Vlade
Vidi originalni članak

Godina isporuke, sintagma je kojom se premijer Andrej Plenković često služio kako bi opisao rad Vlade u protekloj godini. Ulazak u Schengen, europodručje, LNG terminal, gradnja Pelješkog mosta, paketi novčane pomoći građanima i gospodarstvu, a po pitanju ublažavanja udara rasta cijena struje i plina: smanjivanje cijene naftnih derivata, smanjivanje PDV-a na pojedine proizvode, kao i zamrzavanje cijena za devet prehrambenih proizvoda. Sve je to za pozdraviti. Ali nemamo čemu euforično pljeskati niti se diviti uspjesima rada Vlade. Premijeru, tome i služi država! Nisu građani tu zbog Vlade, nego Vlada zbog građana. A za te iste građane ova država nije napravila gotovo ništa kako bi mogli dostojno živjeti, nego ih grčevito drži na rubu preživljavanja.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • ilmare 09.01.2023.

    Tko mora na popravni ? Kakvi popravni? Sa toliko smijenjenih ministara treba Vlada biti izbačena....

  • 09.01.2023.

    Odgovoran je najviše onaj koji takve ministre postavlja, onaj koji sve određuje kako želi i ono najgore, nikome ne odgovara.

  • Luna777 09.01.2023.

    Neki ministri doista nisu zaslužili veću ocjenu od 1. To su ti kojih bi se Plenković morao riješiti pod "odmah". No, ima tu još onih koji ne bi mogli dobiti prolaznu ocjenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare