To je to što me zanima!

Gojka Erora oslobodili optužbi za ratni zločin u Berku 1991.

Erora se teretilo da je u to vrijeme sudjelovao u mučenju, ubijanju i protjerivanju hrvatskog stanovništva. Optužen je i za oružanu pobunu, ali je optužbi oslobođen
Vidi originalni članak

Županijski sud u Osijeku na ponovljenom suđenju oslobodio je Gojka Erora (50) optužbi da je u Berku 1991. počinio ratni zločin. 

Erora se teretilo da je u to vrijeme sudjelovao u mučenju, ubijanju i protjerivanju hrvatskog stanovništva. Na suđenju je kazao kako jest potpisivao dokumente kao zapovjednik štaba Teritorijalne obrane te da je o prisilnom raseljavanju iz Berka tek nešto načuo. 

Nije bilo dokaza pa je tužiteljstvo prekvalificiralo optužnicu te ga optužilo za oružanu pobunu. Kazao je da se ni za to ne osjeća krivim. Sud je na njega primijenio Zakon o oprostu te su optužbe odbačene. 

Eror je pritvoren u proljeće 2014. nakon što je za njime izdan europski uhidbeni nalog. Hrvatska je tražila njegovo izručenje s Malte zbog optužbi da je bio povezan s nestankom najmanje 17 ljudi u Berku. Optužnica protiv Erora i skupine optuženika podignuta je još 2006., piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • SAINT 30.09.2014.

    Pa ova vlast ih voli i oslobađa a branitelje tuče i zatvara.

  • ZoranJavno 30.09.2014.

    nek svima vec jednom bude jasno da cim je on otisao na maltu za koju vjerovatno prije nije ni znao gdje se nalazi to znaci da je pod necijim patronatom ne samo on nego svi ti ratni zlocinci ili krimosi nije samo tako otici negdje kao padobranac treba imati logistiku za to.jassnooooooo

  • girl05 29.09.2014.

    Odlično,dajte mu kakvu zahvalnicu ili možda kakav orden za zasluge u ratu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare