To je to što me zanima!

Gong: Kandidati krše šutnju, a birački odbori najslabija karika

Najbrojnije prijave odnose se na kršenje izborne šutnje od strane stranačkih i nezavisnih kandidata i to uglavnom na društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Gong je objavio kako su do 11 sati zabilježili manji broj nepravilnosti te da su birački odbori opet najslabija karika izbora. Tako navode da zabrinjava nedovoljna educiranost i neprofesionalnost nekih odbora u Zagrebu i Splitu koji su građanima dali samo neke glasačke listiće iako moraju ponuditi listiće za sve razine vlasti. 

Poslali su apel odborima da poštuju izborni proces te da daju točne upute biračima o načinu glasanja kako bi tajnim glasanjem mogli izabrati svoje predstavnike i čelnike izvršne vlasti na svim razinama. Birački odbori moraju se strogo držati propisa, procedura i uputa Državnog izbornog povjerenstva te se ne smiju upuštati u kaznena djela poput, primjerice, glasanja umjesto drugih osoba, navode u Gongu. 

Najbrojnije prijave odnose se na kršenje izborne šutnje od strane stranačkih i nezavisnih kandidata i to uglavnom na društvenim mrežama (Bjelovar, Zagreb)  slanjem SMS-ova (Varaždin) i postavljanjem plakata (Split, Zagreb, Marina).

Idi na 24sata

Komentari 22

  • user_466126 21.05.2017.

    Ko nema "vezu", ne moze biti clan birackog odbora. Vecinom su to zaposlenici sa suda, tj.osobe koje vec rade. Zasto se ne daje sansa za zaradu NEZAPOSLENIM OSOBAMA, kojima 300 kn itekako treba.

  • Berger117 21.05.2017.

    zašto na kutijama stoji natpis stranke ? svi vide za koga sam glasovao, al nisam lud da priznam da je Bandić.

  • SAINT 21.05.2017.

    zašto su u tim udrugama uvik manjinci glavni , pa mogu uzimat novac od države i niko ih ne smi kontrolirat jer bi odmah to bio udar na demokraciju......................ukinit sve te "ebete" udruge jer se na njih bacaju miljuni kuna ........a nikakve koristi od njih..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare