To je to što me zanima!

Googleovi direktori krivi su za objavljivanje videa

Talijanski sud donio je neobičnu presudu: osudio je Googleove direktore na uvjetnu kaznu zbog objavljene snimke zlostavljanja na YouTubeu...
Vidi originalni članak

Talijanski sud osudio je trojicu Googleovih direktora na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zbog snimke zlostavljanja tinejdžera s Downovim sindromom. Branili su se kako je nemoguće pregledati sve snimke na YouTubeu. Snimka je objavljena 2006. godine, nešto prije nego što je Google kupio YouTube. Zbog nje su četiri učenika izbačena iz škole u Torinu. Direktori su prekršili pravo na privatnost. Sudac Oscar Magi oslobodio je četvrtog optuženog.
- Ako moji kolege i ja možemo kazneno odgovarati, a nismo ni snimali ni objavili snimku, onda svi zaposleni na internetu mogu biti optuženi - ogorčeno je rekao osuđeni David Drummond. Najavio je žalbu. Googleov savjetnik za pitanja privatnosti Peter Fleischer, drugi krivac, siguran je u pozitivni ishod žalbe.

EUROPSKOJ KOMISIJI PRIJAVILI DA GOOGLE RUŠI KONKURENTE
Europska komisija razmatra tri pritužbe protiv Googlea zbog nepoštenog tržišnog natjecanja, no još nema službene istrage. Prijavili su Google tvrdeći da namještaju rezultate pretraživanja i tako guše konkurenciju, odnosno da njihove stranice budu nisko pri pretraživanju. Prijave su podnijeli Foundem, stranica za uspoređivanje cijena, koja je dio ICOMP-a, koji kako tvrdi Telegraph, dobiva novac od Microsofta. Na Google su se požalili i njemački Ciao (stranica za online kupovinu u vlasništvu Microsofta) te francuski ejustice.fr.  Google je izvijestio da znaju za pritužbe, ali tvrde da su njihovi postupci u skladu s regulativama EU, piše PA. Kažu kako su rezultati pretrage sastavljeni algoritmima i da su za sve jednaki.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • aelis 24.02.2010.

    Mnda...očito da ljudi iz navedenih firmi nisu nikad čuli za SEO i tako neke sitnice koje utječu na pozicioniranje linka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare