To je to što me zanima!

Gordana Marasa napali botovi iz Vijetnama: 'Jave se oko tri ujutro. Kako da ih se riješim?'

Nije ovo prva pojava uoči parlamentarnih izbora 17. travnja. Stotine njih podržali su na društvenim mrežama HDZ-ov skup u Lisinskom
Vidi originalni članak

"Bio sam zauzet komentiranjem članaka o..." pa se redom spominju Boris Lalovac, Josip Borić, Mladen Karlić, Nikola Grmoja, ali i brojni drugi. To je dio poruka botova s kojima se susreće SDP-ov Gordan Maras na društvenim mrežama. On tvrdi kako je riječ o HDZ-ovim botovima.

- Kad ih ja budala zovem..naravno da se jave ovi HDZ botovi iz Vijetnama. Oko 3 ujutro. Doduše oni se bar jave da kažu zakaj ne trebam pomoći. Umirem od smijeha - napisao je Maras uz preslike komentara ispod njegovih objava pa dodao:

- Ajde bar sam im potrošio par eura. Ima netko ideju kako da ih se riješim?

Nije ovo prva pojava uoči parlamentarnih izbora 17. travnja.

HDZ je proteklu nedjelju imao predizborni skup u Lisinskom koji je očito bio popularan u jugoistočnoj Aziji. Stotine i stotine profila iz Vijetnama pohitalo je dati palac gore Plenkoviću, Šeksu, Karamarku i ekipi koja se okupila na jubilarnom 20. Općem saboru HDZ-a. 

DOBRO JUTRO, VIJETNAME SDP se narugao HDZ-ovcima zbog lajkova iz Vijetnama: 'HDZ botovi stvarno nemaju granice'

Nije riječ o vjernim fanovima, već o botovima.

- Vjerojatno se netko u HDZ-u malo zaigrao. Netko nestručan je uzeo stvari u svoje ruke i otišao kupiti lajkove, vjerojatno na Dark Webu. Dakle, na Dark Webu postoje stranice koje nude usluge kupovine botova i kupac može izabrati koliko čega želi i na kojoj društvenoj mreži. U prosjeku oko 1000 lajkova košta otprilike 50 dolara. To je jeftinije od oglašavanja. Mislim da je HDZ ovim potezom učinio veliku pogrešku jer ako se lajk ne pretoči u glas na izborima onda on ne znači ništa. Bilo bi bolje da su nekoj osobi platili 50 do 100 eura da im lajka objave po „stranačkoj dužnosti - kazao je Jutarnjem listu stručnjak za politički marketing koji dodaje kako kupovanje botova nije ilegalno jer zasad ne postoji zakon koji bi to kažnjavao, ali kako je to svejedno 'plivanje u mutnim vodama'.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • lanai goga 20.03.2024.

    Sve izvan kontrole svi bi bili politicari jer se na tom mjestu najvise krade za nista ne odgovaras badava zd eres a nista ne radis bez brige i pameti nasto smo dosli zahvaljujuci tudmanu lopovu

  • radijator@ 20.03.2024.

    Evo , ovo je primjer kako obratiti pažnju na sebe. Evo i Mrasa na izbore, jer od nečega se mora živjeti, drugo ništa ne zna niti hoće raditi.

  • netko009 20.03.2024.

    Sdp I hdz su lijevo i desno krilo partije sve već vidjeno oip je stvarna promjena

Komentiraj...
Vidi sve komentare