To je to što me zanima!

Predsjednik i ministri s kninske tvrđave pratili gašenje požara

Kako saznajemo, požar je buknuo u prigradskom naselju Raškovići i to navodno zbog iskrenja kočnica teretnog vlaka. Požar su vatrogasci ugasili u 21.45 sati
Vidi originalni članak

U trenutku dok je na stadionu NK Dinara počinjala humanitarna nogometna utakmica "Hrvatsko srce za Knin", na prigradskom naselju Raškovići planuo je veliki šumski požar. Gorjela je trava, nisko raslinje i šmrika.

Požar je oko 17.35 sati krenuo iz smjera željezničke pruge i zahvatio nisko raslinje i borovu šumu.Prema riječima zapovjednika JVP Knin, Mladena Jelića požar je uzrokovalo iskrenje kočnica teretnog vlaka.

Požar je ugašen u 21.45 sati. Izgorjelo je oko 2,5 hektara trave i niskog raslinja. Požar je gasilo 15 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz JVP Knin i DVD-a Knin. Iz zraka su požar gasila četiri kanadera.

Sudionici svečanog prijama, koji su predsjednik RH dr. Ivo Josipović te ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja, upriličili za ratne zapovjednike i sudionike Oluje, gašenje požara su pratili s Kninske tvrđave.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • MarjanSrdarev 08.08.2012.

    a mozda su u šumi

  • rescueST 05.08.2012.

    Da sad ne odgovaram svakome pojedinačno, pogotovo ovima što sve povezuju s politikom i teorijama zavjere, stanite u Labinske Drage (poviše Kaštela-dionica pruge s največim nagibom u Europi) kad prolazi teretni vlak i pratite kad koči...to nisu iskre, to su komadići kočionih obloga koji otpadaju zbog loše kvalitete...pitajte sami ako ne virujete meni ostale vatrogasce, pogotovo s područja Kaštela i iz DVD-a Kaštela koji operativno pokrivaju to područje. Velike vručine, suša, zapušteni predio uz prugu, dovoljno je malo da se to zapali, a užareni komadić obloge kad vlak koči je i više nego dovoljno...također se zna desit i kad vlak u punom teretu savladava tu dionicu uzbrdo da zbog tereta kroz auspuh izlijeću iskre koje također znaju zapalit okoliš uz prugu. Sve je to viđeno i doživljeno.

  • corcoran 05.08.2012.

    Opet zavjera a da se počisti korov sa strane pruge /nemoj retardant/ na stari klasičan način a...biće manje požara a za one mlaje / mašklin,motika,lopata / tako se nekad radilo,zaboravilo se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare