To je to što me zanima!

Gorivo opet pojeftinilo: Ovo su nove cijene eurodizela i benzina

Dizel je pao ispod 13 kuna, Eurosuper je malo preko 12 kuna, a autoplin je tek neznatno pojeftinio. Cijene bi i iduće tjedan mogle ići dolje, najavio je ministar gospodarstva
Vidi originalni članak

Nakon što su prije tjedan dana cijene goriva skočile čak 1,49 kuna po litri za dizel i 82 lipe za benzin, ovaj tjedan, nakon pada cijena sirove nafte na globalnom tržištu, uslijedilo je pojeftinjenje i naftnih derivata.

POGLEDAJTE VIDEO: Cijene goriva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gorivo je od ponoći u prosjeku pojeftinilo 81 lipu po litri za eurodizel i sad stoji 12,70 kuna, dok je litra Eurosupera 95 pojeftinila 36 lipa i stoji 12,09 kuna. Plavi eurodizel stoji 8,82 kune.

Autoplin je po prosječnom spremniku pojeftinio oko tri kune odnosno 6 lipa po litri nakon što je prošli tjedan poskupio za oko 9,50 kuna. LPG tako od ovog utorka možete točiti za 7,05 kuna po litri.

Ministar: Još niže cijene vjerojatne idući tjedan

- Kako danas stvari stoje, no referentno razdoblje je do petka, vjerojatno ćemo imati daljnje pojeftinjenje. Ali ne možemo sa sigurnošću reći kako će se cijene kretati - rekao je u ponedjeljak ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

- Tu smo zamrznuli što smo mogli, odrekli smo se zasad onog fiksnog dijela. Ministar Marić nikad nije zatvorio tu mogućnost, rekao je da će se dalje o tome razmišljati. Branimo ove iznose koji jesu - kazao je državni tajnik Ivo Milatić za Hrvatski radio.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Qurcy Ban 06.04.2022.

    Džaba 🤦‍♂️

  • max2017 05.04.2022.

    OPET ??....kao stalno pojeftinjuje ....pa opet ???......kad raste -onda u skokovima a kad pada --onda se smica....po mic.......Bilo je nedugo 7-8 kn...............U crnom socijalizmu taj "prosječni" rezervoar je bio 220 kn............a onda su oslobodfili cijene........režije i .......crkni radeći za preživjeti....jvpm

  • 05.04.2022.

    Oce doć do 10kn koliko je bilo na pocetku mamicu vam

Komentiraj...
Vidi sve komentare