To je to što me zanima!

Gotov je prosvjed svinjogojaca

Tomislav Pokrovac je rekao kako su dobili dokument u kojem se potvrđuju njihovi dogovori ali i da će ipak morati sačekati 14. ili 15. prosinca kada bi propisane mjere trebale biti relaksirane
Vidi originalni članak

Nakon 16 dana završio je prosvjed poljoprivrednika. Stigao je dopis iz ministarstva poljoprivrede o zaključcima sastanka, 11 od 12 točaka je prihvaćeno, a poljoprivrednici se nadaju kako će svinjokolja u vlastitim dvorištima, njihov posljednji zahtjev, biti moguća nakon 15. prosinca. 

S traktora je pročitan dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom koji je popraćen pljeskom okupljenih prosvjednika. Što se tiče klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, toga više nema, kaže Tomislav Pokrovac.

POVLAČE TRAKTORE Svinjogojci prekidaju prosvjed? 'Zadovoljni smo odgovorima Vlade, ostala je još jedna točka'

Pokrovac je rekao kako su dobili dokument u kojem se potvrđuju njihovi dogovori ali i da će ipak morati sačekati 14. ili 15. prosinca kada bi propisane mjere trebale biti relaksirane i kada bi bile dozvoljene svinjokolje i promet svinjama. Kazao je i kako su ostvarili pobjedu te da sada prosvjednici odlaze Božić proslaviti sa svojim obiteljima.

- Mogu reći da je hrvatski narodu uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Za sedam dana imat ćemo novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom Vlade i ministricom poljoprivrede, rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela, prenosi HRT.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Jopazg 07.12.2023.

    Nebi s e trebali “boriti” za ono sto je normalno i logicno.

  • yocko 07.12.2023.

    Sad budete i glasali za HDZ Anušića je plenki poslao da vas preveksla,kasnije bude rekao da on nije ništa kriv, zanima me kakve veze ima ministar obrane sa svinjogojcima i poljoprivredom,a taj resor ima svoju ministricu.

  • ludivarazdinec 07.12.2023.

    sam bum rekel,hahaha!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare