To je to što me zanima!

Gotova je: Kinezi za 8 dana dovršili bolnicu za koronavirus

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bolnica se prvenstveno gradila zbog nedostatka mjesta u postojećim bolnicama. Ne samo da je završena brzo, već neće puno ni koštati - objavile su vlasti u Wuhanu. Bolnica se prostire na 25.000 kvadrata
Vidi originalni članak

Obećano - ispunjeno. Vlasti u Wuhanu su zbog sve većeg broja oboljelih od koronavirusa počeli krajem siječnja graditi 'od nule' novu bolnicu s 1000 kreveta. Bolnica se dizala nevjerojatnom brzinom, a zadani rok bio je 3. veljače. U međuvremenu su neke stare zgrade u vrlo kratkom roku preuredili u improvizirane bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gradnja nove bolnice izazvala je veliku pozornost svjetske javnosti, a radove su uživo pratile kamere. Bolnica je danas - gotova. Na gradilištu se stalno nalazilo preko trideset kopača i deset buldožera, a nova bolnica se prostire na 25.000 kvadratnih metara. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bolnica se prvenstveno gradila zbog nedostatka mjesta u postojećim bolnicama. Ne samo da je završena brzo, već neće puno ni koštati - objavile su vlasti u Wuhanu. Od koronavirusa do sada je umrlo najmanje 362 ljudi, a zaraženo ih je više od 15.000.



Kinezi već imaju iskustvo ekspresnog građenja bolnice, piše NBC, i podsjeća da su sličnu takvu sagradili 2003. godine, kada je izbila epidemija SARS-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Hrvatskoj je centar za liječenje potencijalnih pacijenata s koronavirusom Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu, u kojoj su uredili posebne prostorije.

- Nakon postavljanja sumnje, liječnik dogovara pregled ili hospitalizaciju u našoj Klinici. Pacijent dolazi vozilom uz pratnju te ga dočekujemo kod lifta s vanjskim ulazom kako bismo spriječili doticaj s drugim pacijentima. Ključ lifta ima samo naše medicinsko osoblje, a dizajnirali smo ga tako da se ne zaustavlja na svim katovima nego dolazi izravno na odjel - objasnila nam je postupak zaprimanja pacijenta dr. med. Davorka Dušek, spec. Infektologije u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 165

  • 03.02.2020.

    Cim je hrvatska na celu eu odma i kinezima krenulo

  • IvanD2017 03.02.2020.

    Jesu li je i opremili ili samo izgradili?

  • POTPEC 03.02.2020.

    E dragi kinezi ne znate vi raditi, reka jedan bi im jedan moj pok. prijatelj, stari majstor koji je čitav život popravlja krovove na dvi crkve. Godinu dana prije nego je umra posla sina da popravi krov na crkvi. I ovaj ode i nakon par dana vrati se sritan doma. Pita ga stari kako je bilo, a ovaj mu odgovori kako je sve sredija i više neće puštati ni na jednoj crkvi. E moj sine, ta dva krova na te dvi crkve sam radija cili život. One su odgojile i školovale tebe i sestru. A kako ćeš ti svoju dicu odgojit i školovat sa takvim načinom rada ne znam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare