To je to što me zanima!

Gotovo je s iglama? Zaklada Billa i Melinde Gates financira razvoj flaster-cjepiva

Na testnom cijepljenju odraslih i novorođenčadi u Gambiji ove godine Micronova tehnologija cjepiva protiv ospica i rubeole pokazala se jednako sigurnom i efikasnom kao i tradicionalna
Vidi originalni članak

Zaklada Bill & Melinda Gates uložila je 23,6 milijuna dolara u američku biotehnološku tvrtku Micron Biomedial za razvoj masovne primjene cjepiva bez korištenja injekcija.

Nova tehnologija temelji se na primjeni cjepiva flasterima s topivim mikroiglama. Svjetski zdravstveni stručnjaci već dugo zagovaraju ovu tehnologiju zbog potencijala da poveća procijepljenost protiv smrtonosnih bolesti.

KREĆE SEZONA GRIPE Do cjepiva protiv gripe kod svog liječnika ili na punktu HZJZ-a: 'Pozivamo sve rizične skupine'

Jednostavnije ga je transportirati i primijeniti nego tradicionalna cjepiva, posebno u siromašnijim zemljama, gdje je i dalje izazov procjepljivanje djece. Međutim, prepreka je povećanje proizvodnje.

Na testnom cijepljenju odraslih i novorođenčadi u Gambiji ove godine Micronova tehnologija cjepiva protiv ospica i rubeole pokazala se jednako sigurnom i efikasnom kao i tradicionalna, te je proizvela sličan imunosni odgovor. Cjepivo je proizveo Indijski serumski institut.

JESENSKA DOZA PROTIV KORONE Raste interes za cijepljenjem. Doktor: 'Starijima se preporuča, i ja sam se cijepio 5. dozom'

Tehnologija bi „mogla pomoći u otklanjanju ključnih prepreka pri iskorjenjivanju ospica i rubeole na globalnoj razini“, rekao je James Goodson, viši znanstvenik u odjelu za imunizaciju pri američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, Micronovoj partnerskoj instituciji.

Otklanja potrebu za hladnim mostom pri transportu, a za primjenu nije potreban zdravstveni stručnjak. Mogla bi pomoći i onima sa strahom od igle, izvijestili su iz tvrtke u četvrtak.

Financiranje će omogućiti razvoj proizvodnje desetak milijuna flastera godišnje za veća klinička testiranja i širu upotrebu.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nenicaenica 21.11.2023.

    Kad već piskarate napišite onda pošteno. Ulažu sada u proizvodnju umjetne hrane. Zato nam ubijaju životinje da bi Bill mogao zaraditi i na tome. Koje su to zarade, cijelom svijetu prodaj cjepivo a sada cijelom svijetu ubij životije kako bi mafijaši masno zaradili na svojim proizvodima.

  • ichbin2 17.11.2023.

    nisam se navukal prvi put, nebum sigurno ni drugi put. zato i maltretiraju sirotinju u afriki, tko im ovdje vjeruje

Komentiraj...
Vidi sve komentare