To je to što me zanima!

Govorio o Kolindi? Neki misle da se mogu rugati građanima

Ivo Josipović je kazao da se zna "tko sudjeluje u Trilateralama i tko plaši ljude nekom novom Jugoslavijom", ali nije imenom i prezimenom prozvao suparnicu
Vidi originalni članak

Ničiji politički izbor nije vrijedan stvaranja novih konflikata i tenzija putem otužnih ideoloških hajki o stvaranju "tzv. regiona". Neiskreni i dvolični govori o ekonomskoj i političkoj prisutnosti Hrvatske na prostoru jugoistočne Europe još su jedan primjer podcjenjivanja javnog mnijenja. Primjer su cinizma prema gospodarstvenicima i građanima. Primjer neodgovornosti prema radnim mjestima i investicijama. Takva cinična predizborna kampanja polazi od uvjerenja da se poduzetnicima, građanima i biračima može rugati. Ujutro straše građane regionom, Jugoslavijom i Titom. Navečer bez javnosti, iza zatvorenih vrata pripremaju i organiziraju "najveći međunarodni regionalni skup nakon smrti Tita". A takav je održan u Beogradu protekli vikend. Jest, naša se članica Trilaterale, organizatora skupa sakrila i nije pojavila na njemu, rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović na otvorenju skupa Poslovni uzlet kontinentalne Hrvatske u Osijeku.

Premda su ga novinari otvoreno pitali misli li pritom na Kolindu Grabar Kitarović, kandidatkinju HDZ-a na predstojećim predsjedničkim izborima, Josipović je odgovorio da se zna "tko sudjeluje u Trilateralama i tko plaši ljude nekom novom Jugoslavijom". No, zna se da je upravo njegova najoštrija suparnica jedna od tri hrvatska člana Trilateralne komisije koja nije otišla na nedavnu konferenciju u Beograd.

Za povratak bivšeg predsjednika Srpske radikalne stranke i četničkog vojvodu Vojislava Šešelja Josipović je ustvrdio da je upravo on "još jedan primjer neefikasnosti međunarodnog pravosuđa".

- Vrlo je žalosno i obeshrabrujuće da sud, u kojeg su toliki mnogo vjerovali, zapravo nije bio u stanju kroz sve te silne godine dovesti postupak do kraja. Slično se dogodilo i kod Miloševića. Ne znam jesu li humani razlozi bili takvi da opravdavaju njegovo puštanje. To neka bude na dušu onima koji su tako odlučili, ali zasigurno Šešeljev primjer je primjer neefikasnosti međunarodne pravde, rekao je Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • bkladarb 14.11.2014.

    Tko će se kladiti?Ivo Josipović sigurno pobjeđuje!!!!!!

  • ludom 13.11.2014.

    A što je radio šef partije kojoj i predsjednik pripada, neki dan? Nije li se rugao sirotinji i njihovoj djeci koja nemaju ni za obrok? Nije mi namjera braniti ni jednu partiju (jer su njihove vrhuške sve iste), međutim predsjednik ove (siromašne) države bi trebao dobro odvagnuti kada odluči nešto izjaviti. Ili kada odluči nekoga kritizirati. Na koncu konca, svi vi koji živite od tih ljudi, dobro debelo nam se izrugujete, samim time što živite u blagostanju, a narodu trkeljate o boljoj budućnosti i obečavate brda i doline. Da imate imalo morala svaki od vas bi svakog mjeseca od svoje ne male plaće darovao sirotinji po tisuću kuna. Kad bi zbrojili tu lovu (jer vas ima na našoj grbači na stotine), dobili bi sasvim solidnu cifru. Dakle jasno i jednostavno dajte novac, a trkeljajte gluposti tamo negdje među sobom gdje vas narod ne može čuti ni vidjeti.

  • bozidar vesic 13.11.2014.

    Kaj se pravis lud ! zar nisi Jugonastalgicar, ako ti ne vidis drugi vide i sve radis u tom smijeru, Budi bar jednom covijek sa tvojom pravednosti i priznaj da <<<<<

Komentiraj...
Vidi sve komentare