To je to što me zanima!

Spreman za odlazak: Ukrcali su transformator u Antonova

Gigantski Antonov 225 u Zagreb je sletio u petak kako bi prevezao Končarev transformator od 140 tona na Filipine. Ukrcaj tereta završen je oko 18.30 sati
Vidi originalni članak

Tisuće zantiželjnih građana okupiralo je u  subotu Zračnu luku Pleso kako bi vidjeli najveći zrakoplov na svijetu Antonov An-225. Zbog brojnih automobila koji su se uputili prema zagrebačkoj zračnoj luci, policija je u subotu poslijepodne morala preusmjeravati promet na križanju Ulice Rudolfa Fizira i Avenije Ivana Pavla II. 

Pored Antonova 225 svi ostali zrakoplovi izgledaju kao male letjelice pa ne čudi da je privukao toliku pozornost javnosti. U Zagreb je sletio kako bi prevezao Končarov transformator od 140 tona. Ukrcaj je završen oko 18.30 sati. 

Transformator su specijalnim 'šinama' i dizalicama dovezli do aviona, a onda ga polako s motorima uvukli u teretni prostor aviona. Zrakoplov Antonov u nedjelju u 6 sati ujutro polijeće prema Filipinima. 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Vinzenzo 10.11.2013.

    Moram napomenuti da Antonov 225 nije Ruski, nego Ukrajinski avion, sagrađen 80-tih godina prošloga stoljeća.

  • Ubananismo 10.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • GTR_JDM 10.11.2013.

    Nije mi jasno čemu pljuvanje i ismijavanje svih oni ljudi na Plesu koji su došli po prvi puta vidjeti ovo čudo moderne tehnologije, avion pored kojih ostali kao igračke izgledaju, i avion koji je zahvaljujući hrvatskoj kompaniji ovdje...budite ponosni ovo se viđa jako rijetko.Konačno nešto pozitivno u ovoj napaćenoj državi, ako se medijskog prostora daje svakakvim idiotima koji ni slova nisu vrijedni ovo zasigurno vrijedi pratiti i čitati. Čime da se mi pohvalimo osim ovim guzonjama, guzarama kao neka estrada i ostalim, namještanjima, pljačkama i slično.Je avion je star 30 godina ali je u boljem stanju nego cijela naša flota aviona i da taj avion spašava mnoge na svijetu...u njihovoj firmi je na popisu 800 aerodorma na koje slijeću, antonov AN124 koji je jednom prilikom tajno sletio na krčki aerodrom ne polijeće ispod 500 000 eura, a AN225 za 1M... netko govori di je isplativost filipnicima, ima je jer zbog kvara na jednom generatoru imaju dnevne milijnuske gubitke pa im plaćanje Antonova spašava daljnje poslovanje...Daj Bože da naša djeca u budućnosti rade ovakve stvari, da se ponosimo našom državom a ne da se prepiremo oko gluposti čime nas truju.... i za kraj samo neke činjenice o avionu... ukupna masa prilikom polijetanja 600T, masa praznog aviona 250T, kapacitet goriva 350T (potrošnja (24T/h), 6 Progress D-18 turbofan motora snage 230 Kn svaki... Lijep pozdrav svima

Komentiraj...
Vidi sve komentare