To je to što me zanima!

Građani su darovali igračke: U Rijeci otvorili muzej djetinjstva

Riječani su darovali oko 600 igračaka, a neke stare i oko 300 godina. Neki od donatora darovali i fotografije na kojima se kao djeca igraju sa svojim nekadašnjim omiljenim igračkama
Vidi originalni članak

Grad je darovao prostor za muzej, koji je otvorenjem u petak postao svojevrsni vremeplov koji posjetitelja vraća u sretne dane djetinjstva.

- Odaziv je bio nevjerojatan, pogotovo jer su neki od donatora darovali i fotografije na kojima se kao djeca igraju sa svojim nekadašnjim omiljenim igračkama te nam uz to ispričali i svoje priče. Želja nam je uokviriti svojevrsnu vremensku kapsulu i crtu o danima nekad i sad. Dobili smo uistinu zanimljive stvari i molim građane da i dalje sudjeluju u ovom projektu, koji ne bi zaživio bez njih - ističe kapetan broda Peek&Poke Svetozar Nilović - Tozo, jedan od četvorice entuzijasta koji su lani pokrenuli projekt.

Ulaz u muzej krase drvena dječja kolica, hodalica i hranilica iz doba između dva svjetska rata. Na dvije etaže muzeja u riječkoj Ulici Ivana Grahovca izlošci su podijeljeni u više etapa, među kojima je školski dio sa starim knjigama i spomenarima, dio za igre na otvorenom s koturaljkama na vezanje, pješčanikom za špekule i drugim igračkama.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • miladraga 21.10.2013.

    Super, ići ću pogledati, ali moram se negdje drugdje informirati o lokaciji i radnom vremenu, jer normalno, ovdje nisam saznala ništa. Izgleda da u 24 sata ne vrijede oni novinarski postulati:tko, što, kada, gdje i zašto?!

  • sandra254 19.10.2013.

    super bi bilo da ovi pametni novinaru napišu gdje je otvoren "ovaj muzej" i do kada? Informacije NIŠTA...

  • number1 19.10.2013.

    to su bila vremena kada su se djeca znala igrati ... a ne danas samo igraju igrice na svojim računalima u kojima se ubijaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare