To je to što me zanima!

Grabovac će iz Istanbula doputovati Cessnom kući

Ozlijeđenog pilota Dušana Radića u ponedjeljak premještaju u drugu bolnicu, a Stanoje Grabovac iz Sl. Broda se avionom iz Istanbula vraća kući
Vidi originalni članak

Suprug mi se javio deset minuta nakon prislinog slijetanja. Šokiran, samo je ponavljao: 'Vesna, dobro sam, čekam helikopter’. Posudio je mobitel od nekog turskog pilota koji se slučajno našao na livadi gdje je sletio. Rekao je da je, kad Radića više nije vidio, zvao kontrolu leta. Mislio je da mu je otkazao motor. Srećom, sve se dobro završilo, rekla je Vesna, supruga Stanoja Grabovca (57) iz Slavonskog Broda. Dodala je da se kući vjerojatno vraća u utorak ili petak avionom iz Istanbula. Njegova kolegu Dušana Radića (54) iz Osijeka, koji se srušio Cessnom nedaleko od zračne luke u turskoj Antalyji i slomio ruku, nogu, čeljust te ozlijedio desno oko, premjestit će u drugu bolnicu.
- Još nemam informaciju u koju ga bolnicu u ponedjeljak premještaju, ali kažu da je to nužno zbog operacije oka na koje još ne vidi i plastične operacije lica - rekao je Dinko Vodanović, istražitelj za zrakoplovne nesreće. Dodao je da postoji mogućnost da Grabovac ponovno uzleti neoštećenom Cessnom i dođe do Hrvatske. Sve ovisi o turskoj vlasti i njihovu odobrenju. Piloti su navodno ostali bez goriva leteći u avionima za poljoprivredu iz Turske u Hrvatsku koje je naručila tvrtka iz Velike Gorice. Preletjeli su zračnu luku u Antaliyji gdje su trebali uzeti gorivo. Uzrok nesreće još utvrđuju.

RADIĆ JE BIO GLAVNI ZA LET DO HRVATSKE
U Cessni kojom je uravljao Dušan Radić nalazio se transponder, uređaj pomoću kojega kontrola leta nadzire kretanje zrakoplova. Vozio je ispred Grabovca, koji je uspio prislino sletjeti bez ozljeda. Radićeva Cessna potpuno je uništena i čeka se odobrenje za rastavljanje, a on je slomio ruku, nogu, čeljust te ne vidi na desno oko.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • angel7 28.07.2008.

    hvala bogu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare