To je to što me zanima!

Grad ga nije uklonio: Jablan pun termita pao je na skuter

Stablo jablana prepuno termita se slomilo i palo na parkirani skuter. Drvo je bilo trulo, te vjetar nije imao veze sa slamanjem. Ozlijeđenih nema
Vidi originalni članak

Stablo jablana prepuno termita se slomilo i palo na parkirani skuter u zagrebačkom Maksimiru. Drvo je bilo trulo, te vjetar nije imao veze sa slamanjem. Ozlijeđenih nije bilo, a stablo je vrlo brzo uklonjeno sa ceste.

Stanovnici okolnih ulica već su doživjeli slamanje drveća te su uputili apel gradu da se stabla izvade. Odobreno je bilo samo skraćivanje stabala za jednu trećinu, što se smatra dovoljnom mjerom za prevenciju pucanja stabala. Sada će ponovo podnijeti zahtjev za rušenje.     

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pijevac 02.06.2016.

    ima puno sumnjivih stabala po gradu...osobno, svake godine šaljem mail za jedno stablo u Dubravi..prijašnjig godina su ga pomalo orezivali,ali ove godine niti to...kad upane kroz prozor jednom od stanara,bit će ona poznata...nismo znali...

  • jluci82 02.06.2016.

    Termiti u prirodi u ZG?!Znam otprije da ih je pun sabor i gradska skupština.Inače u primorskim krajevima RH obitava tzv. mračni termit(Leucotermes lucifagus).

  • Sky's a limit 02.06.2016.

    Zašto nema slike termita?

Komentiraj...
Vidi sve komentare