To je to što me zanima!

Grad Split podiže komunalne naknade za oko deset posto

No, istovremeno neće se više plaćati naknada za sanaciju odlagališta Karepovac, što će u konačnici poskupljenje komunalija smanjiti za pet posto, najavljuju vlasti
Vidi originalni članak

Goran Kovačević, zamjenik gradonačelnika u Splitu, potvrdio je kako je krenuo u proceduru prijedlog za podizanje komunalne naknade za oko 10 posto. Time se namjeravaju popuniti proračunske rupe od 70-ak milijuna kuna koje očekuju da će nastati novim Zakonom o porezu na dohodak početkom iduće godine. Tim zakonom će se građanima uvećati plaće, a smanjiti  porezna davanja državi i lokalnim zajednicama

- Umjesto 70 lipa po kvadratu građani će u prvoj zoni plaćati 77 lipa, u drugoj zoni 59 lipe, u trećoj 19, te četvrtoj 17 lipa po kvadratu. No, istovremeno neće se više plaćati naknada za sanaciju odlagališta Karepovac, što će u konačnici poskupljenje komunalija smanjiti za pet posto – najavili su iz Grada Splita.

Podsjetimo, oko 70 milijuna kuna  za sanaciju Karepovca na kojem se od 1964. godine nelegalno odlaže smeće, "počistila" je vlast Željka Keruma i utrošila ih za sanaciju Zapadne obale pred njegovim hotelom Marjan. Ta su sredstva građani Splita uplaćivali kao posebnu stavku na računima za gradsku Čistoću od 2001. godine, a Kerum ih je pobrao bez ikakvih zakonskih posljedica.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • TomislavKatalinić 22.11.2014.

    Kokodakavci ne znaju drugo nego pljačkati osiromašeni narod! Otimaju isto kao što su njihovi prethodnici počeli 1945.!

  • ljubica ljubičica_1 22.11.2014.

    Mogu i više! Jer nemaju sirotinje !

  • zof 21.11.2014.

    Kad bi otpustili 30% zaposlenika, ne bi se uopće primijetilo. Zadnjih 20-tak godina, nakon svakih izbora broj zaposlenih bi se povećao za 40 novih. Naravno, broj zaposlenih, a ne onih koji nešto rade.. Tako je i u svakom drugom gradu, županiji, općini, selu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare