To je to što me zanima!

Grad Split traži bespovratna europska sredstva za sanaciju odlagališta otpada Karepovac

Grad Split podnio je projektnu prijavu za dodjelu bespovratnih sredstava EU fondova kojima bi se sufinancirao projekt Sanacije odlagališta komunalnog otpada Karepovac, priopćili su iz ureda grada.
Vidi originalni članak

Provedba projekta traje 84 mjeseca, započela je 1. siječnja 2017., a traje do 31. prosinca 2023., te je ukupna vrijednost veća od 289 milijuna kuna s PDV-om. 

Projektom se želi povećati kvalitetu života na području grada Splita sa smanjenim štetnim utjecajem na okoliš i ljudsko zdravlje, te razviti ekološki prihvatljiv integrirani sustav gospodarenja otpadom s poticanjem zasebnog prikupljanja korisnih sirovina, obrade i iskorištavanja preostalog miješanog otpada.

SPLIT Odlagalište otpada Karepovac dobilo je uporabnu dozvolu

Projekt je također usmjeren na zbrinjavanje preostalog otpada na odgovarajući način i u skladu sa zakonskom regulativom, a do otvaranja Centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

Sanacija uključuje sedam elemenata od kojih je prvi već dovršen, a obuhvaćao je djelomični iskop, premještanje i konačno oblikovanje postojećeg otpada na odlagalištu Karepovac.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 26.08.2020.

    Mogla bi i općina davor u sanaciju odlagališta, koje zagađuje sve okolo a niko ne smije pisat o tome jer HDZ stoji iza toga..

Komentiraj...
Vidi sve komentare