To je to što me zanima!

Grad Zagreb ukida i besplatne udžbenike? 'Razmišlja se o nekoj vrsti socijalnog cenzusa'

Grad je za te udžbenike ove godine izdvojio oko 40 milijuna kuna. Grad financira i trošak radnih bilježnica, a sada se razmišlja o uvođenju neke vrste socijalnog cenzusa
Vidi originalni članak

Kako neslužbeno doznaje RTL, u Zagrebu se razmišlja o revidiranju besplatnih udžbenika. Besplatne udžbenike u osnovnim školama financira država, a Grad Zagreb financira udžbenike za srednjoškolce.

Grad je za te udžbenike ove godine izdvojio oko 40 milijuna kuna. Grad financira i trošak radnih bilježnica, a sada se razmišlja o uvođenju neke vrste socijalnog cenzusa. 

NOVI REZOVI Tomašević smanjuje pomoć za opremu beba: Za treće dijete više ne bi bila 54.000 kuna

- Nije pošteno da besplatne udžbenike dobije i onaj čiji roditelji imaju plaću od 15.000 kuna i oni koji su na minimalcu. Treba to revidirati i pronaći socijalni ključ - rekao je izvor iz Grada za RTL.

Posjetimo, iz Grada su najavili i postupno ukidanje mjere roditelj odgajatelj jer 'nije ostvarila demografski cilj'. Najavili su kako će se novac preusmjeriti u vrtiće i druge gradske projekte.

Idi na 24sata

Komentari 268

  • max2017 09.11.2021.

    Bez kriterija i mozga hametice svima sve dijeliti može samo očajnik kojemu prijeti abdiciranje pa ajmooooo.......šta košta -košta ! Dati ljudima sa malom platežnom mogućnosti nitko nebi oponirao,ali "debeloj guski mazati vrat" nije normalno......Imovinski cenzus je uključen kao glavni faktor za poreze ali ovdje to nije ni blizu !?!

  • Helichrisasper 09.11.2021.

    Slažem se sa svim odlukama novog gradonačelnika. Pa ovo nije socijalna država, već siromašna kapitalistička krvljom natopljena našim braniteljima i njihovim obiteljima te nevinim žrtvama. Ovo je naša zemlja. Tko hoće besplatno neka se vrati u SFRJ, možda tamo dobiju radno pravni status i pomoć za školovanje i odgajanje djece.

  • viviann 09.11.2021.

    Nevjerojatno na čemu je lik odlučio srediti, nevjerojatno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare