To je to što me zanima!

Gradonačelnik Milan Bandić krenuo je u školu za poštenje

Slušao je predavanje o sukobu interesa i kako bez muljanja popuniti imovinsku karticu. S tim nema šale, kaže Bandić koji je za oštro kažnjavanje muljatora
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ponovno je uzeo knjigu u šake. Na ubrzanom tečaju mora svladati teške predmete i utvrditi, možda već zaboravljena, ali davno stečena znanja.

Poglavlja u školici političkog poštenja su sljedeća: Kako izbjeći sukob interesa na važnim funkcijama poput gradonačelničke ili predsjedničke? Kako pravilno popuniti imovinsku karticu i pritom ne zaboraviti sitnice poput stana, auta, psa ili Picassa?

Nadalje, školica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa RH želi omogućiti našim političarima trajan i stabilan etički razvoj. Uz pomoć njega razvit će mehanizme koji će ih učiniti otpornima na iskušenja poput: namještanja natječaja, korištenja javnog budžeta za privatne svrhe i uzimanja famoznih plavih kuverti, mito i korupciju.

Sličnu su “školicu” već prošli načelnici, gradonačelnici i župani u osam županija. Na prvim satovima stručnjaci su im objasnili zakone.

Upozorili su ih da mnoge u tim zakonima zanimaju samo rupe te da to ne spada u bolje običaje.

- S tim nema šale. Svakih 12 mjeseci treba prijaviti promjene u imovinskoj kartici. To je abeceda - kazao je zagrebački gradonačelnik Bandić založivši se za oštro kažnjavanje muljatora.


Idi na 24sata

Komentari 65

  • Ahileja 19.02.2014.

    Poštenje se ne stječe nikakvim školama, ili ga imaš ili nemaš.

  • bopozopo 19.02.2014.

    Ja još nisam upoznao poštenog Hercegovca.

  • biljko 19.02.2014.

    OTOM, POTOM !

Komentiraj...
Vidi sve komentare