To je to što me zanima!

Gradovi se samo iznimno smiju napustiti, tu skinite propusnicu

U priopćenju iz Stožera napominju kako je važno poštovati mjere socijalnog distanciranja, nezadržavanja na javnim površinama kao i posjedovanja valjane propusnice
Vidi originalni članak

Stanovnici Republike Hrvatske više neće moći napuštati mjesto boravka.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze korona virusom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova zabrana ne odnosi se na promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe. 

Ne odnosi se ni na izvješćivanje javnosti, ni na stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, kao ni na vitalne razloge poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama i kupnje hrane i osnovnih potrepština. 

Dozvoljeno je i putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće. Isto tako, izuzete su i žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

KORONA VIRUS U ZADRU Zaražena je i specijalizantica pedijatrije: Pregledala 15 djece

U priopćenju iz Stožera napominju kako je važno poštovati mjere socijalnog distanciranja, nezadržavanja na javnim površinama kao i posjedovanja valjane propusnice koje mogu izdati, ovjeriti i potpisati odgovorne osobe ovisno o razlogu zbog kojeg se napušta mjesto prebivališta/boravka.

Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, za vitalne razloge poput skrbi i kupnje hrane nadležni stožer civilne zaštite, a za sve ostale razloge odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Kako bi bilo jasnije, nadležni stožer nema veze s posljednjom skupinom, već njih izdaje poslodavac (odgovorna osoba) koja odlučuje tko ima potrebe napuštati mjesto prebivališta zbog radnih obaveza. Propusnice nije potrebno potom slati stožeru, već imati sa sobom. 

Odluka stopa danom donošenja, odnosno odmah od ponedjeljka 23. ožujka.

Propusnicu možete pronaći OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 176

  • 23.03.2020.

    Ljudi zar ne shvaćate da se sprema nekakvo sranje, ovaj virus je samo Trojanski konj koji nam je lijepo upakiran, dok mi budemo u kućama i ograničenog kretanja eto nama naših isilovaca u srcu europe... Nakon toga kada se oni lijepo rasporede eto cijepiva i onda nam slijedi početak kraja...

  • skyusi 23.03.2020.

    Mislim da ova mjera Neče iskorijeniti virus a nama zagorčat život hoće(dao bog da sam u krivu)

  • 23.03.2020.

    Da toliko ludog naroda nisam mpga sam sebi zamislit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare