Obavijesti

News

Komentari 176

Gradovi se samo iznimno smiju napustiti, tu skinite propusnicu

Gradovi se samo iznimno smiju napustiti, tu skinite propusnicu
1

U priopćenju iz Stožera napominju kako je važno poštovati mjere socijalnog distanciranja, nezadržavanja na javnim površinama kao i posjedovanja valjane propusnice

VIDEO

Stanovnici Republike Hrvatske više neće moći napuštati mjesto boravka.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze korona virusom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:55

Ova zabrana ne odnosi se na promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe. 

Ne odnosi se ni na izvješćivanje javnosti, ni na stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, kao ni na vitalne razloge poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama i kupnje hrane i osnovnih potrepština. 

Dozvoljeno je i putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće. Isto tako, izuzete su i žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Zaražena je i specijalizantica pedijatrije: Pregledala 15 djece
Zaražena je i specijalizantica pedijatrije: Pregledala 15 djece

U priopćenju iz Stožera napominju kako je važno poštovati mjere socijalnog distanciranja, nezadržavanja na javnim površinama kao i posjedovanja valjane propusnice koje mogu izdati, ovjeriti i potpisati odgovorne osobe ovisno o razlogu zbog kojeg se napušta mjesto prebivališta/boravka.

Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, za vitalne razloge poput skrbi i kupnje hrane nadležni stožer civilne zaštite, a za sve ostale razloge odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Kako bi bilo jasnije, nadležni stožer nema veze s posljednjom skupinom, već njih izdaje poslodavac (odgovorna osoba) koja odlučuje tko ima potrebe napuštati mjesto prebivališta zbog radnih obaveza. Propusnice nije potrebno potom slati stožeru, već imati sa sobom. 

Odluka stopa danom donošenja, odnosno odmah od ponedjeljka 23. ožujka.

Propusnicu možete pronaći OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori