To je to što me zanima!

Gradovi su utonuli u mrak na jedan sat za planet Zemlju

U mraku će biti stotine gradova diljem svijeta, točnije u 135 zemalja na svih sedam kontinenata. U Hrvatskoj su se na sat vremena svjetla ugasila u 20.30 sati
Vidi originalni članak

Kuala Lumpur, Sydney, Seul, Šangaj, Hong Kong prvi su gradovi koji su ugasili svjetla u globalnoj akciji "Earth hour", odnosno "Sat za planet Zemlju" u kojoj će sudjelovati i brojni hrvatski gradovi. 

U 20.30 sati po lokalnim vremenima svjetla će biti ugašena u stotinama gradova diljem svijeta, točnije u 135 zemalja na svih sedam kontinenata. 

Akcija je pokrenuta 2007. godine i prvi je "zamračio" upravo Sydney, a to je najveća svjetska ekološka akcija.

U Hrvatskoj su u mraku na sat vremena bila čak 32 grada. Dubrovnik je ugasio Zidine i Stradun, u Splitu je u mrak utonuo zvonik Sv. Duje, te riva i pročelje Dioklecijanove palače, u Puli se zamračila Arena, u Zadru lučica Foša, u Rijeci Trsatska gradina, u Osijeku Tvrđa, u Zagrebu Zrinjevac... Tu su još Opatija, Šibenik, Rab, Koprivnica, Varaždin, Ogulin, Vukovar i cijela Makarska rivijera! Stanovnici svijeta gase svjetla na sat vremena kako bi upozorili na štetnost klimatskih promjena.

Učenici "pozdravili" gašenje svjetala

U subotu u 20.30 na Trsatskoj gradini, Gradskoj uri na Korzu i zgradi Grada Rijeke na Korzu na jedan sat  ugašena je rasvjeta u sklopu najveće svjetske ekološke akcije Sat za planet Zemlju, u kojoj sudjeluje trideset hrvatskih gradova. 

 Na Trsatskoj gradini održala se i proslava u sklopu koje je 30 učenika, obučenih u prigodne majice, sa svijećama u rukama "pozdravila" gašenje svjetala. 



Idi na 24sata

Komentari 28

  • HRcO_3 01.04.2012.

    Kakve su ovo slike,nigdje ništa ugašeno...bolje da ste stavili 5 crnih slika.Tad bi onda članak imao smisla.

  • zdrawe 01.04.2012.

    samo bi me zanimalo dali su mozda pusicka i cacic zasluzni za ovu akciju? inace jesu za sve ostalo..haha..pa i za ono da nam evropa moze uvjetovat bilo sta i izmisljat pravila bilo kakva,,

  • UnseenLeo95 01.04.2012.

    Svaka čast onima koji su to podrzali! I ja sam naravno sudjelovao u tome :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare