To je to što me zanima!

Gradsko vijeće Splita bez kvoruma - otišli su HGS i HDZ

Ante Čikotić (Most) je rekao da je trenutna situacija u gradu kao Igra prijestolja, da se vladajući ne mogu dogovoriti oko ključnih točaka za razvoj grada, dok oni žele raditi i ostati na sjednici
Vidi originalni članak

Odlaskom vijećnika HGS-a nakon završetka vijećničkih pitanja, a potom i HDZ- a sjednica splitskog Gradskog vijeća (GV) prekinuta je u utorak navečer, jer nije bilo kvoruma, a nastavak je za sutra ujutro zakazao zamjenik predsjednika GV-a Petar Škorić (HDZ).

HDZ tvrdi kako je postojao dogovor da se na današnjoj 21. sjednici Gradskog vijeća, koja je počela nakon što je završila 20. tematska o potkornjaku na Marjanu, odrade vijećnička pitanja i da sjednica završi do 19 sati, a Most pak ocjenjuje da se radi o krizi vlasti.

Kerum: Krstulović Opara šuruje sa strankom Pametno i Mostom - HDZ se riješio i puno važnijih od Opare

Predsjednik HGS-a Željko Kerum večeras je u izjavi za Hrvatski radio - Radio Split poručio kako vijećnici njegove stranke sutra neće biti na sjednici i da misli kako neće biti kvoruma.

"Neka oni pokušaju s ostalim vijećnicima napraviti većinu. To je njihova stvar. Krstulović Opara je to sposoban, jer on konstantno dvije godine šuruje sa strankom Pametno i Mostom, pa neka sad s njima složi što treba. Mi im nismo potrebni jer mogu bez nas funkcionirati. Oni sutra mogu složiti koaliciju s Mostom i Pametnim", poručio je Kerum u telefonskoj izjavi iz Rima. Kako je rekao Kerum, vijećnici su po njegovom nalogu napustili sjednicu s porukom da se ne slažu s načinom rada Opare, a ne s HDZ-om.  Također je izjavio i kako se HDZ u prošlosti riješio puno važnijih ljudi nego što je Andro Krstulović Opara.

Ante Čikotić (Most) je rekao da je trenutna situacija u gradu kao Igra prijestolja, da se vladajući ne mogu dogovoriti oko ključnih točaka za razvoj grada, dok oni žele raditi i ostati na sjednici.

"I u Split su došle Igre prijestolja kao jedna od najaktualnijih tema. Imamo Igru prijestolja vlasti koja ne može uskladiti svoje dogovore, nisu prezentirali svoje programske smjernice i mi ne znamo gdje oni vode grad. Očito je da su u nekakvom disbalansu i sada imamo situaciju u kojoj oporba ima većinu. Mi želimo nastaviti raditi. Žao nam je što vladajući nisu sposobni uspostaviti većinu i dok je tako mi ćemo predlagati naše točke koje će očito prolaziti", rekao je Čikotić

Kako je rekao, ako se u roku tri mjeseca ne uspije uspostaviti daljnji rad vijeća onda je očito da imamo krizu vlasti i nove izbore što nitko ne želi.

 Zašto je nakon vijećničkih pitanja zatražio stanku objasnio je Tomislav Prljević (HDZ) koji je rekao da je na taj način želio prekinuti "cirkus u režiji Mosta, vjerojatno s ostalim strankama" koje nisu u stanju ispoštovati minimum dogovora kojeg su uspostavili sa HDZ- om, HGS- om i ostalima.

"Bio je dogovor između Mosta, SDP- a i Pametnog da će rad ove sjednice trajati do završetka vijećničkih pitanja. Mi uvijek održimo svoj dio dogovora, no očigledno gospoda nisu u stanju održati svoj dio, pa im preostaje koristiti se manipulacijama. HDZ i HGS su odradili svoj dio dogovora. Sjednica je održana i završila onako kako smo dogovorili", rekao je Prljević  koji vjeruje da će HGS u srijedu doći na nastavak 21. sjednice.

Marijana Puljak (Pametno) tvrdi kako su iz vijećnice misteriozno nestali svi Kerumovi vijećnici, pa i predsjednik Gradskog vijeća nakon čega su još misterioznije i vijećnici HDZ- a odlučili napustiti sjednicu iako je Pametno imalo prijedlog da se nastavi sjednica i nakon završetka vijećničkih pitanja.

"Imali smo prijedlog da se prebace neke točke dnevnog reda na početak ove sjednice, no nakon toga prijedloga su svi vijećnici HDZ- a brže bolje napustili vijećnicu i tako srušili kvorum, pa se sjednica nije mogla nastaviti. Ovaj postupak mogu možda tumačiti time da je HGS- ovce iznervirao naš prijedlog koji je usvojen na tematskoj sjednici-da se do kraja godine pokrene restrukturiranje Javne ustanove Park šuma Marjan i da se napravi analiza", odgovorila je Puljak

Izrazila je  sumnju da je možda u tijeku i neka nova politička trgovina.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • POTPEC 17.04.2019.

    Ništa čudno od ove vlasti i partije. Opet se nešto VELIKO sprema na štetu građana.

  • ljubica ljubičica_1 17.04.2019.

    Vrime je za nove izbore u Splitu.Kad je Opara došo počeo je seđivat šetnicu do Duilova i reka da više neće biti one potleušice od kafića.A sad je još gore nego što je bilo skroz zapušteno.Od kad se lječi totalno je zapustija sve.Pa i račune za komunalnu naknadu za Split čekali smo tri mjesjeca sa zakašnjemom.A odjednom smo morali platit .Vrime je da Opara ili radi svoj posa ili ide ća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare