To je to što me zanima!

Gradu Zagrebu stiže na naplatu ogromna odšteta zbog propalih radova obnove na Maksimiru

Trgovački sud u Zagrebu donio je nedavno nepravomoćnu presudu prema kojoj Grad Zagreb mora tvrtki Izgradnja Futura platiti gotovo 50 tisuća eura odštete
Vidi originalni članak

Zagrebu bi na naplatu bi mogla stići afera propale obnove atletske staze na stadionu Dinama njegovog prethodnika Milana Bandića. Na tu aferu gradonačelnik Tomislav Tomašević upozoravao je još 2018. dok je bio oporbeni zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini, piše N1.

Trgovački sud u Zagrebu donio je nedavno nepravomoćnu presudu prema kojoj Grad Zagreb mora tvrtki Izgradnja Futura platiti gotovo 50 tisuća eura odštete, upravo zbog ugovorene, ali nerealizirane obnove atletske staze na Dinamovom stadionu.

ULAGANJA U SPORTSKE OBJEKTE Tomašević najavio: 'Obnavlja se Dom sportova, gradi se bazen u Španskom, klizalište Utrine...'

Obnova je trebala biti nastavak uređenja Dinamovog stadiona na kojem su natkrivene tribine, a postavljena je i rasvjeta. Prema javno dostupnim podacima do tada je već bilo uloženo oko 500 milijuna kuna u uređenje stadiona. Onda je Grada Zagreb odlučio platiti još ovih 6,9 milijuna kuna za uređenje atletske staze.

DOGOVOR JE POSTIGNUT Napokon: U srijedu pada potpis sporazuma oko izgradnje novog gradskog stadiona Maksimir!

U presudi stoji da predviđena atletska staza, koja bi imala četiri staze, uopće ne bi bila u skladu s atletskim natjecateljskim pravilima budući da uobičajeno postoji osam staza. Veću se nije moglo izgraditi zbog rasvjetnih stupova koji su bili postavljeni.

Nepravomoćnom presudom Trgovački sud u Zagrebu prihvatio je tužbeni zahtjev Izgradnja Future koja je tražila povrat gotovo 50 tisuća eura uloženih u pripremu projekta.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MateoIvan74 21.02.2024.

    Gdje je Herman da to objasni?

  • samocenzura 20.02.2024.

    ma to je macji kasalj,sta je to ,nista za grad zagreb,takvih propalih radova ima brdo.

  • gliva 20.02.2024.

    kad djeca imaju nofce onda klošari trguju! Lako je tuđim organom mlatit po gloginjama! kOLIKO smo platili Franjinu obnovu stadiona u Maksimiru! Kaj Vas nije sram ! Koliko se podobnih "osoba " domoglo nofcov u tom pokušaju obnove pod pokroviteljstvom predsjednika adezea! Kaj Vas nije sram!

Komentiraj...
Vidi sve komentare